Étvágycsináló egy előadáshoz

dddddd
Dunaszerdahely |

Dunaszerdahelyen vendégszerepel holnap a kassai Thália Színház, egy nem mindennapi előadással. Egyetlen személy lesz a színpadon, ő viszont nemcsak színjátszik és bábozik, hanem főz is. Sőt a darabot is ő írta.

Lucskay Róbert Londonban csinált karriert, bejárta a világot különböző társulatokkal,idén pedig 28 év után visszatért a Tháliába, ahol elkezdődött színészi pályája. Az Apa, Anya, Pia premierje márciusban volt Kassán, Czajlik József rendezésében, a tervek szerint később angol nyelvű változat is készül belőle.

Amit látunk, az nem stand up comedy, de nem is dráma - mindkét összetevő megtalálható benne. Személyes vallomások, saját történetek keverednek kitalált, vagy mások által megélt dolgokkal, a néző néha egyszerre sírna és nevetne azon, amit hall.

A kassai születésű művész még a premier előtt elmondta, hogy régóta szeretett volna színpadra vinni egy saját szöveget, és hogy egy amerikai pszichológusnő alkoholista szülők felnőtt gyerekeiről szóló könyvét olvasva kapott ihletet a darab megírására. Egy 54 oldalas szöveget küldött Forgács Miklósnak, a Thália dramaturgjának, aki elkészítette a végleges, 16 oldalas változatot. Ám mivel közben saját személyiségét sem tudta kiiktatni, egy kicsit ő is benne van a darabban, ahogy benne van Czajlik József is, aki szintén társ-szerzőként szerepel a plakáton.

Hizsnyan Géza kritikus ezt írta lapunkban a látottakról: „Az előadás apró elemek, szekvenciák sorozatából épül föl, amelyben a realista színház a stand-up comedy, a tárgyanimáció, az interaktív színház elemei váltakoznak és alkotnak egységes, egyszerre tanulságos, szórakoztató és elgondolkodtató, mély emberi üzenetet hordozó előadást. Ennek létrehozásához szükség volt az alkotói csapat együttműködésére, összhangjára, a kulcsot mégis a sokoldalú, az erőteljes fizikai gesztusoktól az intim mimikáig, a hangmodulációktól a mozgásszínházi elemekig a színészi eszközök lenyűgözően széles skáláját egyaránt magas színvonalon használó színész teljesítménye adja. Lucskay Róbert ezzel az előadással meggyőzően bizonyította, hogy ilyen színész.”

A dunaszerdahelyi közönség holnap, azaz pénteken 19 órától nézheti meg ezt a különleges előadást a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?