Börtönbe kerültek a Transformers 4 hongkongi zsarolói

Hongkong |

<p>Börtönbe került egy hongkongi testvérpár, mert megpróbálta megzsarolni Michael Bay amerikai filmrendezőt, aki tavaly októberben ott forgatta a Transformers című tudományos-fantasztikus széria 4. filmjének egyes jeleneteit.<br />&nbsp;</p>

A forgatási helyszín közelében egy klímaberendezés-javító műhelyt működtető testvérpár megegyezett a filmes stábbal, hogy 1000 hongkongi dollár (30 ezer forint) ellenében lehalkítják a sufniból bömbölő zenét, hogy az ne zavarja a forgatást. Amikor azonban a forgatás napján Michael Bay egy embere elvitte a pénzt, a testvérek már 100 ezer hongkongi dollárt (3 millió forintot) követeltek, s amikor a filmesek ezt elutasították, dulakodás tört ki, amelyben a fivérek megütöttek egy rendőrt és az arcán könnyebben megsebesítették a rendezőt.
    Egy hongkongi bíróság szerdán két és fél év börtönre ítélte a fiatalabb testvért, Mak Csi-singet zsarolási kísérlet és a hatósággal való szembeszegülés miatt, bátyja, Mak Csi-hang, akire a zsarolási kísérletet nem sikerült rábizonyítani, fél év börtönt kapott a rendőri intézkedéssel való szembeszegülésért.
    A bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy az incidens nagy nemzetközi nyilvánosságot kapott és rossz fényt vetett Hongkongra, ami úgymond elveheti a külföldiek kedvét attól, hogy a városba látogassanak vagy ott munkát vállaljanak.
    A nagysikerű Transformers-sorozat negyedik filmjét A kihalás kora címmel forgatják három dimenziós technikával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?