Bemutatja a Hatalom című filmet az STV

dd

Holnap, december 13-án 22 órától látható a Szlovák Televízió egyes csatornáján Prikler Mátyás Hatalom című filmje. A pozsonyi magyar rendező a politikai thriller elemeit vegyíti a lélektani drámával.

Valahol Közép-Európában, egy határ menti régióban egy nem hivatalos vadászaton találkoznak két szomszédos ország külügyminiszterei. Berger miniszter (Jan Kačer) véletlen lövése után meghal egy fiatal hajtó. Mivel Berger egy fontos EU-s poszt egyik esélyese, a sajtó azonnal elkezd érdeklődni az ügy iránt. A titkosszolgálat Steiner ügynököt (Hajdu Szabolcs) bízza meg, hogy próbálja meggátolni a botrány kirobbanását. A halott fiú családja a temetésre készül, a szülők (Mokos Attila, Bandor Éva) és a húga (Mária Zaujecová) kétségbeesettek, tehetetlenek, nem tudják, ki ölte meg szerettüket. Steiner rájön, ki a gyilkos. Mivel halálos beteg, busás összeget kér munkájáért felettesétől, mert anyagilag be akarja biztosítani a családját. Parancsot kap, hogy találjon és fizessen le valakit, aki magára vállalja a gyilkosságot. Berger miniszter belső késztetést érez, hogy bevallja tettét, de fél a lehetséges politikai következményektől, ezért erdei üdülőjébe menekül. Ezzel viszont csak tovább bonyolítja a politikai helyzetet és tovább csigázza a sajtó érdeklődését.

A Hatalom egy aggasztó, metaforikus történet arról, mekkora hatalma van egy egyénnek, és hogyan használhatja azt. Feltárja a politika rejtett gépezetét és a fenntartására tett erőfeszítéseket. Szlovák–magyar–cseh koprodukcióban készült, operatőre Pálos Gergely, a forgatókönyv társszerzője Marek Leščák, aki régóta együttműködik Prikler Mátyással. Ez a  rendező második játékfilmje, melynek világpremierje a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Azóta Szarajevóban, Kolozsváron, a kassai Art Film Festen, Zágrábban, Belgrádban, a pilseni Finálén és több más nemzetközi filmfesztiválon láthatták a nézők. Április 20-án mutatták be a hazai mozikban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?