Vitális: Ez a szív győzelme volt

Vitális20240316

A labdarúgó Niké Liga felsőházi rájátszásának 2. fordulójában a DAC hazai pályán egy fordulatos játékot hozó mérkőzésen 2:1-re legyőzte a tabella második helyén álló Žilina csapatát. A mérkőzés után Csinger Márkot, Vitális Milánt és Xisco Munoz vezetőedzőt kérdeztük.

A DAC szakmai stábja egy három belső védős taktikával állt ki a zsolnaiak ellen. Bár még bőven akadtak hibák, a játékosok keményen álltak bele a párharcokba és a szurkolók támogatása nélkül is végig harcolva fordulatos meccsen szerezték meg a három pontot. A találkozó első harminc perce, leszámítva a vendégek legnagyobb helyzetét, a hazaiaké volt. Ezt követően a zsolnaiak kerültek fölénybe, de elsősorban csak pontrúgások után veszélyeztettek. A szünet előtt a DAC, utána a Žilina szerzett meg nem adott gólt, szabályosból viszont a hazaiak kettőt, a vendégek csak egyet lőttek. A második félidő a játék képét tekintve hullámzó volt, hol az egyik, hol a másik fél látszott felülkerekedni. Ezt igazolják a találkozó statisztikái is. A sárga-kékek viszont nagyot küzdve megtörték négymeccsen nyeretlenségi sorozatukat.

„Hárman voltunk hátul, akik régebben már játszottak ebben a felállásban. Nagyjából tudtuk mit kell csinálni, ismerjük is egymást és jó kommunikációval le tudtuk hozni az egész mérkőzést. Szerintem jó hármast alkottunk. Szerencsére az sem volt gond, mikor a szárnyvédők cserélkeztek, és nekem is át kellett mennem a hármas másik felére, de ugyan az volt a dolgunk ott is. A válogatottban is szeretem ha be tudok lépni a játékba, itt is megvolt a lehetőségem rá. Szeretek támadni, megpróbálok majd az ilyen fellépésekből gólokat is szerezni” – válaszolta kérdésünkre Csinger Márk.

„Ez ma a szív győzelme volt. Felkészültünk rájuk, nehéz volt, de megérdemelten győztünk. Nem akartunk abba a hibába beleszaladni, mint korábban. Szerintem azért is álltunk fel most három belső védővel, mert tudtuk, hogy ugyan azt fogják játszani, mint legutóbb. Korábban ezt még gyakoroltuk ezt a taktikát, a héten is csak egyszer-kétszer került rá sor. Ehhez képest úgy éreztem jól működött – értékelt mosolyogva Vitális Milán, akinél arra is rákérdeztünk külföldi csapattársai érdeklődtek-e a szurkolók üzenetéről. – Ma már a meccs előtt kérdezték, hogy mi van kiírva. Ez minden alkalommal így van. Profi játékosok vagyunk, a pályán kell jó teljesítményt nyújtani és utána ha nyerünk, akkor reméljük, hogy visszatérnek és még többen lesznek a B-középben” – zárta a magyar U21-es válogatott középpályás. 

DAc.Zilina20240316.gol

„Ez egy fontos három pont a számunkra, a klubnak és a szurkolóknak is. Örülök a srácoknak, hiszen rövid idő alatt már két-három rendszerben is tudunk játszani. Négy hónap alatt próbáltunk minél több információt átadni, a különböző ellenfelek ellen különböző formációkban próbálunk felállni. Játszottunk tíz mérkőzést, nyertünk négyet, volt négy döntetlen és két vereség a Trnava és a Slovan ellen. Folytatni fogjuk ezt a munkát és biztos vagyok benne, hogy idővel meg fogják látni, hogy miket próbálunk megváltoztatni. Megpróbáltuk a lehető legjobb csapatot a pályára küldeni és a legfontosabb volt, hogy nyerni tudjunk – magyarázta a taktikát érdeklődésünkre Xisco Munoz vezetőedző, akinél rákérdeztünk arra is, előzetesen is úgy tervezték-e, hogy a vendégeknél lesz többet a labda. – A Trnava ellen az első félidőben mi birtokoltuk többet, de mi kaptunk egy öngólt… Ebben a pillanatban a legfontosabb, hogy itthon maradt a három pont. Meg kell érteni, hogy néha a győzelem érdekében kell dönteni. Az ellenfélnél elsősorban a belső védők tartották a labdát és ez nem volt túl veszélyes a számunkra. Akkor viszont, mikor nálunk volt a labda, megvoltak a helyzeteink egy az egyben, kettő a kettőben, a VAR is elvett tőlünk egy gólt. Nem tudom, hogy mi volt ott a helyzet, de ott is eljutottunk a kapuig. Az én stílusom, hogy mi irányítsunk, nálunk legyen a labda, de néha a győzelemre kell fókuszálni” – beszélt a cél fontosságáról a sárga-kékek vezetőedzője.

A DAC a válogatott szünet után, március 29-én Rózsahegyen folytatja a bajnokságot.

Érdekes

Széthúzó lelátó

Szombaton üresen maradt a dunaszerdahelyi B-közép és elmaradt a szervezett szurkolás. Az Ultras Dunaszerdahely szalaggal zárta körbe a kapu mögötti szektort, és egy piros-fehér-zöld felirattal üzent a hazai csapatnak: „Nektek munka, nekünk szenvedély. Ti időt, mi végre tetteket kérünk!” A csapatok bevonulásakor néhány fekete füstgyertyát azért begyújtottak az ultrák, elénekelték a Himnuszt, és március 15-re emlékezve egy Kölcsey idézet került felhúzásra: „Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak. Hagyd örökül ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT.” Ezt követően csendbe burkolóztak az egyébként leghangosabb szurkolók.

Az YBS szurkolói csoport egy külön molinóval készült a nemzeti ünnep alkalmából, amit ekkor feszítettek ki. Majd a szurkolásra is rákezdtek, amiért füttyszó volt a jutalmuk a túloldalról, így gyorsan abba is hagyták. Lehet a csapat sem nyújt meggyőző teljesítményt, de hosszabb ideje úgy tűnik, a lelátón is lenne mit rendezni az egyes csoportok között. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?