Visszavágásra készülnek a magyarok

Egy évvel ezelőtt Máltán szálltak el a magyar válogatott Eb-részvételi esélyei, amikor a tétmérkőzésen 1993 óta nyeretlen máltai válogatott legyőzte a magyar csapatot 2:1-re.

Egy évvel ezelőtt Máltán szálltak el a magyar válogatott Eb-részvételi esélyei, amikor a tétmérkőzésen 1993 óta nyeretlen máltai válogatott legyőzte a magyar csapatot 2:1-re. Málta egyébként története során összesen négy győzelmet aratott Eb-, illetve vb-selejtezőkön (Görögország, Izland és Észtország mellé kerültünk ezen a listán). Ráadásul a máltaiak már most történetük legjobb eredményét érték el a mostani kiírásban, miután Törökországgal és Moldáviával is ikszeltek. A máltaiak ereje az összeszokottságban rejlik, hogy a keret tagjainak zöme otthon futballozik, így a válogatott játékosai többet tudnak együtt készülni.

Bozsik Péter és csapata belebukott a tavalyi vereségbe, a Várhidi-fiúk viszont egyre ígéretesebben futballoznak. A magyar válogatott azonban ennek ellenére gondokkal küzd a meccs előtt, mivel Vanczák Vilmos mellett Hajnal Tamás és Priskin Tamás sem szerepelhet eltiltás miatt a Szusza Ferenc-stadionban. Különösen nagy veszteségnek számít az immár a Bundesliga egyik legjobb irányítójának számító Hajnal hiánya – a középpályás a Kicker osztályzatai alapján az egész mezőnyben az ötödik helyet foglalja el, megelőzve többek között Diegót, Van der Vaartot vagy Ribéryt is. A magyar szövetség fellépése nyomán azonban szerencsére az UEFA törölte Gera Zoltán törökök elleni kiállítását, így legalább a WBA játékmestere ott lehet a pályán. Priskin Tamást egyébként a Bresciában lassan stabil kezdővé váló Feczesin Róbert pótolhatja majd, a többiek helyettesén azonban Várhidi Péter szövetségi kapitány még gondolkodik – Balogh, Halmosi, Leandro, Filkor és Buzsáky is jó eséllyel pályázhat a kezdőbe.

A magyar csapat számára mindazonáltal a hátralévő mérkőzéseknek is van tétje. A következő kvalifikációs sorozatokra tekintve ugyanis nem mindegy, hogy Magyarország a negyedik vagy az ötödik kalapba nyer besorolást. A csoportban jelenleg a 13 pontos bosnyákok állnak a negyedik helyen, Magyarország 9 pontjával az ötödik: mindkét csapatnak három-három meccse van még hátra. Geráék azonban még Málta mellett Moldáviával is játszanak, majd Görögország ellen zárnak, míg a bosnyákok a három továbbjutásra pályázó együttessel találkoznak: Törökországgal és Görögországgal ráadásul idegenben, Norvégiával pedig otthon.

A mérkőzés ma 16.20-kor kezdődik a Szusza Ferenc-stadionban, az örmény Nalbandijan játékvezetése mellett. (ktn)

Várhidi várható kezdőcsapata

Fülöp–Szélesi, Vaskó, Juhász, Balogh B. (Leandro)–Vass, Buzsáky (Filkor), Tőzsér–Gera, Feczesin, Dzsudzsák. (ú)

A két csapat eddigi mérkőzései

2006. október 11. Málta–Magyarország 2:1 (Eb-selejtező)

2005. szeptember 3. Magyarország–Málta 4:0 (vb-selejtező)

2004. november 17. Málta–Magyarország 0:2 (vb-selejtező)

1997. augusztus 6. Magyarország-Málta 3:0 (barátságos)

1997. március 19. Málta–Magyarország 1:4 (barátságos)

1989. április 12. Magyarország–Málta 1:1 (vb-selejtező)

1988. december 11. Málta–Magyarország 2:2 (vb-selejtező)

1972. május 6. Magyarország–Málta 3:0 (vb-selejtező)

1971. október 14. Málta–Magyarország 0:2 (vb-selejtező)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?