Szombaton erőddé változik Dunaszerdahely

Dunaszerdahely |

<p>Biztonsági szempontból a szombati DAC– Slovan Corgoň ligás labdarúgó mérkőzését az év egyik legkockázatosabb sporteseményeként tartják számon. Mindkét szurkolótábor kemény magja külön készül a meccsre, és a hírek szerint több tucatnyi Fradi-drukker is érkezik Magyarországról. A városban szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítanak, szombat délután Dunaszerdahely lesz az ország legjobban őrzött városa.</p>

Több száz rendőr ügyel majd a közrendre, 11 órától délután négyig tilos szeszesitalt árusítani.
A DAC stadionjának is némi változásokon kellett átesnie, eltávolítottak minden olyan tárgyat, amit az agresszív szurkolók leszerelhetnének és másokat megsebesíthetnének vele. „A megszokottnál jóval több, 760 egyenruhás fog vigyázni a közrendre a Pozsonyi, a Nagyszombati, a Zsolnai és a Kassai Kerületből, a vasúti rendőrség is készenlétben lesz” – tájékoztatott Martina Kredatusová nagyszombati kerületi rendőrszóvivő.

„A Slovan drukkerei különvonattal érkeznek, a szerelvény 10.20-kor indul a pozsonyi főpályaudvarról” – árulta el Miloš Čikovský, a vasúttársaság szóvivője. Az állomástól egészen a vendégszektorig rendőrök biztosítják útjukat, és a meccs után ugyanilyen díszkísérettel mennek vissza az állomásra.

A 6100 férőhelyes stadionban az összes jegy elkelt, feltételezések szerint több mint 10 ezer DAC-szurkoló szeretné megnézni a meccset. A hazai drukkerek a vásártér felől (keleti tribün mögötti rész) juthatnak be a stadionba. Dušan Chytil, a DAC menedzsere szerint minden szempontból alaposan felkészültek, bíznak benne, a sok rendőrnek sikerül megakadályoznia a verekedéseket, komolyabb összetűzéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?