Szoboszlai gólja döntött a törökök ellen, folytatódott a magyar válogatott veretlenségi szériája

huntur

A magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik góljával 1:0-ra legyőzte Törökországot a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Marco Rossi szövetségi kapitány a sérült Willi Orbán távollétében Lang Ádámnak szavazott bizalmat a védelem közepén, balról Szalai Attila, jobbról pedig Balogh Botond biztosított Gulácsi előtt. A középpályán és a támadósorban az olasz mester nem okozott meglepetést, Schäfer András rögtön visszatért a kezdőbe.

A mérkőzés magyar mezőnyfölénnyel kezdődött, de az első lehetőség a 6. percben a vendégeké volt, Kökcü lövése súrolta a kapufát. Kiegyenlített játék mellett 25 percet kellett várni az első magyar lehetőségre, de Sallai lövése nem izzasztotta meg különösebben Günokot. A 33. percben már más volt a helyzet, Szoboszlai beívelése után Sallai csak azért nem örülhetett gólnak, mert közeli belsőzésénél a török kapus bravúrt mutatott be. Egy perccel később is közel járt a gólhoz a magyar válogatott, de a szöglet után Varga Barnabás fejese nem talált kaput.

A 40. percben a változatosság kedvéért Gulácsi ébersége volt letesztelve rövid időn belül kétszer is, de ezzel a csapatok az félidőben el is lőtték puskaporukat.

Miután az első félidő színvonala bőven hagyott kívánni valót maga után, a második izgalmasan kezdődött: egy magyar beívelés után Ünal kezéhez ért a labda, a lengyel játékvezető pedig büntetőt ítélt a hazaiak javára. A labda mögé Szoboszlai állt oda, és magabiztosan értékesítette a tizenegyest, Günok hiába érezte az irányt. 

Az előny birtokában magabiztosabbá vált a hazai csapat játéka. Az 58. percben Szoboszlai remek helyről végezhetett el szabadrúgást, de méterekkel fölé lőtt. Egy óra elteltével mindkét edző változtatott, magyar oldalon Styles és Nagy Zsolt érkezett, a vendégeknél pedig a Real Madrid szupertehetsége, Arda Güler lépett pályára. 

Szoboszlaiék a 65. percben bemutatatták a mérkőzés addigi legszebb akcióját, de a középre tartó lövést Günok védeni tudta. A 70. percben Yildiz óriási ziccert puskázott el, Gulácsinak sikerült belekapni a lövésébe. A törökök ekkor kezdtek el focizni és a mérkőzés során először percekre kapuhoz szegezték a magyarokat. Ekkorra már újoncot is avatott Rossi, Dárdai Márton is pályára lépett. 

A hazai védelem ezután több ízben is nehéz pillanatokat élt túl, de Gulácsi nem kapitulált, míg a ráadás perceiben a túloldalon elfutott Kleinheisler László, kemény lövését Günok csak középre ütötte, a labdára pedig Schäfer csapott le (2:0). A stadion tombolt, de a találatot végül les miatt érvénytelenítették, így maradt az 1:0, Szoboszlaiék győzelemmel kezdték az évet.

A magyar válogatott kedden, szintén a Puskás Akadémiban játszik felkészülési mérkőzést, az ellenfél Koszovó lesz.

Galéria
Jegyzőkönyv

Magyarország–Törökország 1:0 (0:0)

Gólszerzők: Szoboszlai (48., 11-esből)

Játékvezető: Frankowski (lengyel)

Sárga lap: Nagy Zs., ill. Akaydin

MAGYARORSZÁG: Gulácsi–Balogh, Lang (66. Dárdai M.), Szalai A.–Nego (46. Bolla), Nagy Á. (60. Styles), Schäfer, Kerkez (60. Nagy Zs.)–Sallai (80. Kleinheisler), Szoboszlai–Varga (80. Ádám)

TÖRÖKORSZÁG: Günok–Celik (76. Aktürkoglu), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (27. Müldür)–Yüksek, Kökcü (61. Güler)–Akgün (76. Aydin), Calhanoglu, Yildiz (76. Uzun)–Ünal (61. Yazici)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?