Premier League – Kétgólos hátrányból fordított és bajnok a Manchester City

Premier League

Megvédte címét az angol labdarúgó-bajnokságban a Manchester City, amely kétgólos hátrányát hat perc alatt ledolgozva 3–2-re legyőzte a vendég Aston Villát a 38., utolsó fordulóban vasárnap, így megőrizte egypontos előnyét a tabellán a Wolverhamptont 3–1-re verő Liverpoollal szemben.

A manchesteri világoskékek szurkolóinak volt okuk az izgalomra, az Aston Villa ugyanis már a szünetben 1–0-ra vezetett, majd a 69. percben megduplázta előnyét. Josep Guardiola vezetőedző tanítványai ezután összeszedték magukat, a 76. percben Ilkay Gündogan szépített, két perccel később Rodrigo Hernández egyenlített, majd a 82. percben ismét Gündogan volt eredményes, ezzel eldöntve a meccs és a bajnoki cím sorsát.

Liverpoolban meglepetésre a harmadik percben a Wolves szerzett vezetést, de a Vörösöknek 21 perc múlva összejött az egyenlítés. A fordulás után sokáig nem változott az állás, Mohamed Szalah pedig már akkor szerzett gólt a hazaiaknál, amikor a City is vezetett a maga mérkőzésén, így a Pool számára a siker nem ért aranyérmet.

A Manchester Citynek a Premier League történetében ez a hatodik bajnoki aranya, korábban kétszer, 1937-ben és 1968-ban diadalmaskodott az élvonalban.

A harmadik, negyedik és ötödik pozícióban nem történt változás, a bronzérmesként záró Chelsea a vasárnapi utolsó körben 2–1-re legyőzte a vendég Watfordot, míg a negyedik Tottenham Hotspur 5–0-ra nyert az utolsóként végzett és kiesett Norwich City otthonában. Az ötödik Arsenal 5–1-re verte hazai pályán az Evertont. A hatodik és ezzel Európa-liga-induló Manchester United ugyan kikapott a Crystal Palace vendégeként, de mivel a hetedik West Ham United a Brighton otthonában veszített, az MU maradt a hatodik pozícióban, a West Ham pedig a Konferencia-liga-szereplést érő hetediken.

A forduló előtt még élvonalban maradást érő helyen álló Burnley most bukta el a PL-részvételét, ugyanis 2–1-re kikapott a vendég Newcastle Unitedtól, miközben a Leeds United 2–1-re nyert Brentfordban. Ezzel a Leeds az első osztályban maradt, a Burnley pedig a következő idényben a Championshipben szerepel majd.

A Premier League gólkirályi címén ezúttal ketten osztoznak, Szalah és a Tottenhamben szereplő dél-koreai Szon Hung Min ugyanis egyformán 23–23 alkalommal volt eredményes az idény során.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?