Pelét gyászolja a futballvilág

Eurómilliókért keltek el Pelé relikviái

A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban méltatja a csütörtökön elhunyt Pelé játékát és személyiségét, s osztozik a brazilok gyászában.

A háromszoros világbajnok labdarúgó hosszú betegség után távozott az élők sorából, 82 éves korában.

New York Times:

"Pelé hazájában, Brazíliában nemzeti hős volt, és az egész világon szerették - a legszegényebbektől, akik között felnőtt, a leggazdagabbakig, akiknek a köreiben megfordult. Mindenki szerette, aki látta őt játszani."

Washington Post:

"Csak egy Pelé volt. Páratlan három világbajnoki címe mellett kreatív, akrobatikus játéka, futballimádata és mindenkire átragadó öröme tette őt globális ikonná."

Daily Mirror:

"Látni Pelét teljes sebességgel játszani, a legszebb látvány volt. A neve még ma is egyet jelent nemcsak a szépséggel, hanem a kiválósággal, a lélegzetelállító ügyességgel és a sportszerűséggel. Jóval Maradona, Ronaldo és Messi előtt nem volt vita arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája. Minden szurkoló tudta, hogy Pelé az, és imádták őt."

The Sun:

"Az akkoriban újdonságnak számító színes televíziókon keresztül úgy tűnt, hogy Pelé az élénk sárga színű brazil mezében leszállt a futballmennyországból. Az 1970-es világbajnokságon balettszerű mozgásával, lenyűgöző sebességével megmutatta, hogy milyen gyönyörű is tud lenni a labdarúgás."

Marca:

"Eltűnt egy futballmítosz. Pelé minden idők egyik legjobb játékosa volt, saját korának egyértelmű legjobbja. Gyásznap ez a labdarúgásban. Nyugodj békében, Király!"

El País:

"Pelé, a Király, Brazília örök, nemzetközi bálványának halála lesújtotta honfitársait, akik most nosztalgiával gondolhatnak azokra a napokra, amikor Brazília a győzelem szinonimája volt."

Le Figaro:

"A labdarúgás elvesztette a Királyát. Pelé Brazília napsugara volt. Melegsége, fénye, ereje, öröme, kreativitása. A legendája korszakokon átívelő."

L'Equipe:

"Brazília sokkban. Pelé halála megrázta az országot."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?