Nem estek kétségbe a vereség után a magyar vízilabdázók

Vályi.0622

A magyar női vízilabda-válogatott 10:9-es vereséget szenvedett Olaszország ellen a budapesti vizes világbajnokságon. Ezt azt jelenti, hogy Bíró Attila csapata jó eséllyel nem lesz csoportelső, így a nyolcaddöntőben is játszaniuk kell.

Magyarország szerda este szép számú közönség előtt, jó hangulatban ugrott vízbe a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában és jól is kezdte a mérkőzést. Vályi Vanda elhozta a labdát, majd Parkes és az ő góljával kétgólos előnybe került. A játékvezetők sorra adták a kiálításokat itt is ott is, amelyeket mindkét csapat jól használt ki az első két negyedben, 5:6-nál következett a nagyszünet.

A harmadik negyedben előbb ismét egyenlített, majd a vezetést is átvette az olasz válogatott. Ez után előbb Geraldine Mahieu, majd a kiskövesdi Máté Zsuzsanna is kipontozódott. A magyar csapat nehezen tudott reagálni az olaszok átalakuló védekezésére, így a támadások befejezésénél is bizonytalanabbakká váltak, ráadául a megpattanó lövéseknél a szerencse is inkább az olasz játékosokkal volt. Három perccel a vége előtt 10:8-ra elhúztak az olaszok, amire már csak Keszthelyi-Nagy Rita tudott válaszolni, így egygólos vereséggel zártak a magyarok.

Amennyiben pénteken a csoportkör utolsó meccsen az olaszok legyőzik Kolumbiát a magyarok Kanada elleni eredményétől függetlenül megnyerik az A csoportot és bejutnak a negyeddöntőbe. Rybanská Natašáékra így a vasárnapi szünnap helyett egy nyolcaddöntős meccs várhat majd.

Ez a bekkek sorsa, ez nem meglepő. A feladatom az, hogy minél tovább toljam ki az első kiállítást. De teljesen mindegy ki bekkelt ma, akit bevittek az olaszok, azt mindig kiállították. De mi is megkaptuk az emberelőnyöket, csak nem úgy értékesítettük ahogy kellett volna – válaszolta a kiállításokat érintő kérdésünkre Máté Zsuzsanna, aki elővigyázatosságból szinte az egész harmadik negyedet a kispadon töltötte második hiábja után, és csak az utolsó egy percben tért vissza a medencébe. – Nagyon nehéz ilyenkor, bár szerencsére nincs olyan hideg, így nem hűltem ki annyira. De szeretnék én is többet benn lenni és segíteni a lányoknak, amikor ez lehetséges, akkor a maxiumot hozom ki magamból, legyen ez akármennyi idő is. Valamiért ma megakadtunk a kezdés után. A védekezésből indulnék ki. Nem voltak meg a blokkok, aztán kellemetlen lövések akadtak be, amiből ők erőt merítettek és mi megzavarodtunk elöl. De nincs semmi baj, tanulunk belőle és jó lesz” – folytatta a Ferencváros játékosa, aki hozzátette, hogy már látták a kanadaiak első meccsét az olaszok ellen. Az észak-amerikaiak egy kellemetlen zónavédekezést alkalmaznak, így a legfontosabb, hogy a saját játékukat tudják ráerőltetni a juharlevelesekre.

Hasonlóan látta a helyzetet a két gólig jutó Szilágyi Dorottya is. „Láttunk már ilyen mérkőzést, amikor sok a kiállítás. Jobban kellett volna kezelnünk a helyzetet, ez a foglalkozásunk. Az az érdekes, hogy fel is voltunk készülve erre, mert ez jellemző a játékvezetőre, de a védekezés az elejétől nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna. A harmadik negyedben elkezdtünk kapkodni, pedig nem kellett volna. Ez olyan hatással volt ránk, hogy a végén már azokat a helyzeteket sem vállaltuk el, amiket kellett volna. Nyilván nyerni szerettünk volna, de ez nem veszi el a bátorságunkat. Egyetértek Zsuzsával, a következő meccsel foglalkozunk. Gyakoroltunk taktikai elemeket a kanadiak ellen, úgy gondolom meg fogjuk oldani azt a feladatot” – zárta az értékelést Szilágyi.

A magyar csapat pénteken 21 órától játszik a kanadai válogatott ellen, az olaszok 19.30-tól mérkőznek Kolumbiával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?