Nem avattak bajnokot Komáromban, jön a hetedik meccs

komáromi kosarasok

A komáromi férfikosárlabda-csapat második meccslabdáját sem tudta kihasználni, szerdán hazai pályán 81:76-ra kikapott a lévaiaktól, így a Niké SBL bajnoki címéről a finálé hetedik találkozója fog dönteni hétfőn.

E sorok írója nemegy rockkoncertet abszolvált már, így van tapasztalata a komoly decibelekkel és az esti fülzúgással. Szerda este viszont nem dübörgő zene, „csak” egy kosármeccs okozta a „halláskárosodást”: a komáromi sportcsarnokban egészen elképesztő hangulat uralkodott a lelátón és a palánkok mögötti széksorokban. Túlzás nélkül egyetlen másodpercre sem szűnt a dobolás, a hazai és a vendégdrukkerek is komoly arzenált vonultattak fel, és hol egymást túlkiabálva, hol felváltva biztatták a kedvenceiket. Hatalmas hangrobbanások kísérték az igazán fontosnak vélt sikeres dobásokat, a vendégek meg-megugrását, a hazaiak időnkénti felzárkózását.

Merthogy a mindvégig leírhatatlan hangulat mellett a meccs alakulása sem mutatott kilengést: a legelső perceket leszámítva (2:0, 4:2) kizárólag a Patrióták vezettek. általában néhány kosárnyi előnnyel. A különbség a félidei szünetre nőtt először két számjegyűre (31:41). A komáromiak több alkalommal is nekidurálták magukat és 4-6 pontra felzárkóztak, de a csapat nem bírta el azt, hogy – éles ellentétben a korábbi meccsekkel – pocsékul dobták a triplákat: 33 kísérletükből csak 8 volt sikeres (24%-os hatékonyság). S azt sem, hogy láthatóan elizgulták, túlidegeskedték a szezon utolsó hazai meccsét. A mindig biztos kezű Stuckey 1/11-gyel zárt mezőnyből, Gasics két plusz büntetőt ajándékozott a reklamálásával az ellenfélnek a hajrában, s úgy általában is túl sok volt a technikai hiba a Duna-partiaknál.

Meg persze ott volt a pályán az ellenfél is. A Patriótákat is nyomta a tét – múlt szombaton és most is azzal a tudattal léptek pályára, hogy nincs több javítási lehetőségük –, de épp annyival bizonyultak higgadtabbnak, amennyi elég volt a döntő 6. meccsének megnyeréséhez. Michal Madzin vezetőedző feltűnően jobban meccselt az egy héttel korábbinál, amint lendületbe jöttek volna a komáromiak, hatékony időkérésekkel, azok híján pedig gyakori cserékkel igyekezett megtörni a játék tempóját. Védenceit ilyenkor pedig meg tudta nyugtatni annyira, hogy azonnal válaszoljanak a hazaiak zárkózására. S a szerencse is mellettük állt: például az 5/5-ös triplamutatóval zárt David Abrhám egyik hármasa után saját maga is a fejét fogva, hitetlenkedve futott vissza, látva, milyen valószerűtlenül hullott be a labdája a gyűrűbe, miután körbepattogta azt…

Néha van olyan, hogy egyszerűen nem mennek a kinti dobások. Olyankor még jobban oda kell tenni magunkat védekezésben, amit igyekeztünk is megvalósítani, csak kicsit későn álltunk össze. Rengeteg tiszta dobásunk volt, de ilyen szörnyű mutató mellett nehéz jó eredményt elérni – mondta lapunknak Martin Danielič, a komáromiak csapatkapitánya. „Ezt mindenkinek magában kell lerendeznie, mentálisan rendbe hoznia magát – jegyezte meg Ladislav Gergely, aki a kipontozódott Gasics helyére állt be az utolsó másodpercekben.

Zlatko Jovanovic, a piros-fehérek vezetőedzője viszont más szempontból közelítette meg a dolgot: „Nem a hárompontosokon múlott a vereség. Mi sok dobással, sok támadással játszó csapat vagyunk, és mivel ezek során nem hoztunk jó döntéseket, jó dobásaink sem lehettek. Túlzottan erőltettük a befejezéseket, átgondolatlanul, türelmetlenül. Így aztán a kulcsjátékosaink pontjai is hiányoztak a végelszámolásban. Szemléltetésül: Gatling eljutott a remek 26-ig, Stuckey azonban csak 5, míg a center Markovic csak 2(!) pontot szerzett a meccsen.

Azaz a komáromi BC második meccslabdáját sem használta ki a sorozatban, melynek állása 3:3-ra módosult. A mindent eldöntő, hetedik mérkőzésre hétfőn kerül sor Léván.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?