Nagykálnai siker, a lévaiak új edzővel is kikaptak

régiófoci

A lévaiak 1:0-s vereséget szenvedtek a nagykálnaiak otthonában a járási rangadón a nyugat-szlovákiai III. Tipos fociliga 12. fordulójában.

„Figyelemmel kísérem valamennyi meccsünket, nemcsak a kellő alázat és a klubfanatizmus beszél belőlem, de úgyszólván minden alkalommal elfogadhatóan játszunk, az eredmények viszont váratnak magukra. A táblázat utolsó helyén szerénykedünk, ha ma nem győzünk, többé nem megyek ki meccsre” – jelentette ki az összecsapás megkezdése előtt egy szépkorú, vérbeli lévai szurkoló. Feltéve, hogy állja a szavát, a közeljövőben nem találkozunk majd vele a lelátón. A lévaiak ugyanis ismét vereséget szenvedtek a hétvégén.

A lévaiaknál nagy visszhangot kiváltott edzőcsere történt a múlt héten, a csapatban játékosként is megannyiszor szerepelt Marcel Pavlíkot az ugyancsak lévai kötődésű Dušan Szabó váltotta. A labdarúgók túlnyomó többsége ellenszegült a klubvezetés döntésének, aminek hangot is adott.

Óvatos tapogatással kezdődött a viadal, ugyanis a játékosok túlnyomórészt ismerik egymást, mivelhogy a most sárga-zöld szerelésben felcsillant Pacala, Švirik, Jasenek, Kosák, Peseky és Janúrik régebben nagykálnaiként villogott a pályán, míg Vida Attila, Flídr és Rapavý egykoron a lévaiakat erősítették.

Az első lövés a tapasztalt Kosák nevéhez fűződött, a hazaiak kapusa azonban résen volt. A félidő felénél a minap még a komáromi KFC kedvence, Leckéši mutatott be két pazar védést. „Mindenki játsszon, ne csak egyesek!” – emelte fel hangját Dušan Szabó. Védencei hallgattak is a mesterre, először a rendkívül aktív Kosák bombájánál tündökölt Guťan, majd a 36 éves hálóőr majdhogy a felezővonalig futott ki menteni. De nem járt sikerrel, Pajdučík üres kapuba tartó lövését végül Pecho a gólvonalról fejelte ki. 

Feltűnt, hogy az első játékrészben a hazaiak erejéből csupán meddő támadásokra futotta. Azonban már a 34. percben eldőlt a három pont sorsa, amikor Leckéši meggondolatlanul fellökte Ihemét, a büntetőt pedig Npofu magabiztosan értékesítette.
Szünet után a Trencsénben is megfordult Mikeš próbálkozását hatástalanította a Guťan sérülése miatt beállt, mindössze 18 esztendős Racik, majd újabb négy helyzetet szúrtak el a vendégek.

„Igyekezzetek, legalább egy pont a zsebünkben lehet” – őrjöngött a lévaiak szakvezetője. A 70. percben ki is egyenlítettek a vendégek, a találatot viszont les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Az utolsó pillanatokban feljegyeztünk még egy hazai kapufát, majd az utolsó szó jogán a lévai Mikeš rosszul célzott.

„Valódi rangadót látott a szépszámú közönség. Sokat birtokoltuk a labdát, ám a befejezéseknél ártalmatlanok voltunk. Többet vártam a csapattól, a végén mintha itt-ott kínlódtunk volna” – vélekedett Miroslav Greguška nagykálnai edző.

„Köszönet illeti védenceim teljesítményét. Harcos, támadó focit mutattunk be. Amit az öltözőben megbeszéltünk, végrehajtották a fiúk. Sajnos nem mindenki óhajtotta a győzelmünket, több akadályt is le kellett küzdenünk” – értékelt tömören Dušan Szabó lévai edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?