KURIÓZUMOK

Női 48 kg-ban a hatszoros világbajnok, címvédő japán Tani Rioko, férfi 60 kg-ban pedig honfitársa, Nomura Tadahiro nyerte az olimpiai cselgáncstorna nyitónapjának aranyérmeit Athénban.

Női 48 kg-ban a hatszoros világbajnok, címvédő japán Tani Rioko, férfi 60 kg-ban pedig honfitársa, Nomura Tadahiro nyerte az olimpiai cselgáncstorna nyitónapjának aranyérmeit Athénban. Rioko az első női dzsúdós, aki két nyári játékokon is diadalmaskodni tudott, míg Tadahiro azzal írt történelmet, hogy Atlanta és Sydney után harmadik olimpiáján sem talált legyőzőre.

A Kuo Csin-csing, Vu Min-hszia páros nyerte a nők 3 méteres szinkronműugró számát. Érdekesség, hogy Vu Min-hszia pályafutása során ötödször lett aranyérmes, korábban kétszer nyert egyéniben műugrásban (1996, 2000) és kétszer toronyugrásban (1992, 1996). A legutóbbi, sydneyi játékokon ráadásul éppen jelenlegi társát, Kuo Csin-csinget előzte meg. A páros négy éve már megpróbálkozott a közös gyakorlattal, akkor azonban a Julia Pahalina, Vera Iljina kettős mögött csak másodikak lettek.

A nyitóünnepség másnapján befutottak az első panaszok a sajtó részéről az athéni olimpia szervezőbizottságához (ATHOC). Az újságírók szombat reggel órákon át vártak a médiaközpontból a versenyhelyszínekre induló buszokra, a sportlövőcsarnokba például az összes járat kimaradt. Az ATHOC ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja a kínos ügyet. Később kiderült, hogy a buszsofőrök közül a legtöbben elaludtak, mivel a megnyitó után hajnali 4 óráig voltak szolgálatban.

Arash Miresmaeili világbajnok iráni cselgáncsozó hiába döntött szombaton úgy, hogy mégis tatamira lép az izraeli Ehud Vaks ellen, nem vehet részt a játékokon, miután a mérlegelésnél nem tudta hozni a súlyát. A 66 kg-os kategória legnagyobb esélyesének, a kétszeres világbajnoknak – a többi résztvevőhöz hasonlóan – vasárnap kellett mérlegre állnia, amelynek tanúsága szerint a megengedettnél nehezebb volt. (o, m, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?