Kifütyülték a Slovan játékosait

Holman, slovan

A pozsonyi Slovan 2:1-re legyőzte a koszovói Feronikeli csapatát a labdarúgó Európa-liga-selejtező 2. fordulójának első meccsén, de játékával ismét csalódást okozott.
 

Az égszínkékeket ifjabb Ján Kozák, a Slovan-fakó szakvezetője irányította, mert a megbízott edző, a szerb Vladimir Radenkovics politikai okok miatt (Szerbia – csakúgy, mint Szlovákia – nem ismeri el Koszovót) nem vállalta a meccset, ahogy két futballista honfitársa, Alekszandar Csavrics és Dejan Drazsics sem.


Meglepetésre a Niksic elleni múlt heti kupakudarc után 7000 szurkoló volt kíváncsi a meccsre, de sok örömben nem volt részük. Nono szerencsés góllal szerzett vezetést a hazaiaknak, szabadrúgása után az egyik védőről pattant a hálóba a labda. A szünet után Sporar eléggé véleményes tizenegyesből növelte az előnyt, ám nem sokkal később egy ívelt szabadrúgás után szépítettek a koszovóiak. Ezután csak szenvedtek a fővárosiak, akiket kifütyült a saját szurkolótáboruk, amely gúnynótákat is énekelt a „pénzéhes” játékosoknak.


„Az utóbbi napok történései után nem volt könnyű feladatunk, összességében megérdemelten győztünk, nagy kár a bekapott gólért. Sokkal jobban akartunk futballozni, de krízisben van a csapat. Sovány előnnyel utazunk a visszavágóra, ám közelebb állunk a továbbjutáshoz, mint az ellenfelünk – nyilatkozta a meccs után Ján Kozák a Slovan honlapjának. – Elsősorban a szív hiányzik a játékosokból, és az, hogy egymást respektálják. Ha ez nincs, akkor így néz ki az együttes, mint ahogy mi nézünk ki. A klub kiváló körülményeket biztosít nekik, az lenne a dolguk, hogy kiadják magukból a maximumot.”


Andraz Sporar, a Slovan legjobban fizetett játékosa (állítólag 60 ezer eurót keres havonta) bízik a továbbjutásban: „A kupakudarc nagyon megviselt bennünket, akadozott a játékunk, de az fontos, hogy nyertünk. Meggyőződésem, hogy kettős győzelemmel megyünk tovább.”
„Nyertünk, mégis olyan a hangulat, mintha kikaptunk volna” – szögezte le 18 éves Dávid Strelec, aki Holman Dávidot váltotta fel.
A Slovan hiába kérte a szurkolóit, a meccsen tartózkodjanak a politikai véleménynyilvánítástól, mert az UEFA nagyon szigorú ilyen esetekben, a drukkerek egy csoportja Koszovó-ellenes jelszavakat skandált.


Az égszínkék klubvezetői még keresik a menesztett Martin Ševela (45 ezer eurós lelépőt kapott) vezetőedző utódját, a cseh Karel Jarolím vagy a grúz válogatottat irányító Vladimír Weiss lehet a befutó. 
A Feronikelinek a jövő keddi (18.00) visszavágón az 1:0-s siker is elég a továbbjutáshoz. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?