Két vajáni diák szerepelhet a kerületi sakkversenyen

sakk

Folytatódott a Vajáni Egyházi Alapiskola diákjainak szép sikersorozata a Nagymihályban rendezett korosztályos járási sakkversenyen.

A fiúknál a kilencedikes Benyadik Áron (Abara) 35 vetélytársa közül 32-nél volt jobb és végzett a harmadik helyen, míg a hetedikes Kozár Miriam Eszter (Szürnyeg), megismételve tavalyi sikerét, a lányok mezőnyében két versenyzőt megőzve lett ismét 3. Így mindketten ott lehetnek a november 27-én, hétfőn, szintén Nagymihályban sorra kerülő kerületi versenyen.

A Vajáni Egyházi Alapiskolában már második éve működik sakk-kör, az oktatási intézmény pedagógusának, Janicsák Zsuzsannának a vezetésével. Hetente egyszer, keddenként 12 tanulóval foglalkozik. Célja, hogy a diákokkal megismertesse, megszerettesse ezt a szellemi sportot, ugyanakkor ezáltal is fejlessze a logikai gondolkodásukat. Pártfogoltjai mind a járási, mind a kerületi versenyeken sikeresen helytállnak. Az idei járási versenyen 6-an képviselték iskolájukat. A már említetteken kívül a fiúkat Krausz Csongor Kende (16.), Očenáš Adrián (19.) és Dobos Áron (21.), a lányokat pedig még Molnár Orsolya Panna (4. ).

„Együtt örülünk az elért sikereknek, s ez nemcsak engem, de a sakk-kör tagjait is motiválja, sőt, részben még a kívülállókat is, akik még nem döntöttek. Őket arra, hogy közénk jöjjenek, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy próbára tegyék tűrő-, illetve teljesítőképességüket. Ami pedig a kerületi seregszemlét illeti, természetesen újfent jól szeretnénk szerepelni és a tavalyi évhez hasonlóan elégedetten hazatérni. Akkor Kanócz Leó (16.), Janicsák Szandra (4), Kozár Miriam Eszter (5.) és Béres Barbara értek el figyelemre méltó helyezéseket a népes mezőnyben. Remélem, ezt most is sikerül legalább megközelíteni – nyilatkozta lapunknak a sakk-kör vezetője, Janicsák Zsuzsanna, aki ezúton is köszönetét fejezte ki az ŠK Zemplín Michalovce sakk-klub vezetőinek a torna színvonalas megszervezéséért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?