Izgalmas lesz a csoportzárás

foci-vb

Pénteken a H (16.00) és a G csoport (20.00) két-két mérkőzésével lezárul a csoportkör a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Előbbi négyesben az első két meccsükön győztes, így biztos továbbjutó portugálok helyzete a legegyszerűbb: Fernando Santos akár pihentetheti is kulcsjátékosait Dél-Korea ellen, pontszerzés esetén ugyanis biztos együttese csoportelsősége, melyet még vereséggel is nagy eséllyel megszerez. A 68 éves szakember azonban még nem könyvelte el az első helyet. „Ez még egyáltalán nem biztos, az elsőségért fogunk harcba szállni, és nem csupán Brazília miatt – utalt Santos arra, hogy az első pozíció megszerzésével jó eséllyel elkerülhetik a nyolcaddöntőben a vb egyik legnagyobb favoritjának tartott dél-amerikaiakat.

Annál nagyobb a tét a dél-koreaiaknak, akik eddig egy pontot zsebeltek be Uruguay ellen A Ghána ellen mutatottnál is hatékonyabb támadásokkal, valamint a nyitókörös szervezett védekezéssel lehet csak esélyük CR-ék ellen. Utóbbi – ha pályára lép – várhatóan ismét minden lehetőséget megragad majd, hogy kilencedik vb-gólját is begyűjtse, amivel utolérné az eddigi legeredményesebb portugált, a csak az 1966-os tornán pályára lépő Eusébiót.

Érdekesség, hogy a két csapat 20 évvel ezelőtti vb-meccsén a vesztes csapatban ott volt Paulo Bento is, a koreaiak mostani szövetségi kapitánya, akit azonban piros lapja miatt Sergio Costának kell helyettesítenie.

A még kiadó nyolcaddöntős helyért zajló versenyfutásban a három ponttal rendelkező Ghána áll a legjobban, ellenfele az egypontos Uruguay lesz. Az afrikaiak számára az iksz is jó, a tornán egyedüliként még gól nélküli dél-amerikaiaknak kizárólag a három pont jelenthet továbbjutást.

Nem, nem tekintünk revansként a meccsre, az a bizonyos 2010-es vb-negyeddöntő már nagyon, nagyon régen volt – szuggerálta Addo Oddo, Ghána szövetségi kapitánya utalva a Dél-Afrikában történtekre, amikor Luis Suárez kézzel ütötte ki Adiyiah fejesét a gólvonalról, s Gyan elhibázott 11-ese után végül az uruk mentek tovább. „Ghánának jó csapata van, de egyszer már legyőztük őket, és tudjuk, hogyan ismételjük ezt meg – jegyezte meg némileg provokatívan a várhatóan most is pályára lépő Suárez.

A G csoportban hasonló a koreográfia: Brazília már továbbjutott, és egy döntetlen biztos csoportelsőséget jelentene számára. A csapatot sújtó megbetegedések miatt is (lásd külön cikkünket) vélhetően a cseresora kap majd szerepet Kamerun ellen, amely egy bravúrgyőzelemmel a nyolcaddöntőben találhatja magát. A papírforma alapján Svájcnak már egy döntetlen is elég lehet ehhez a győzelmi kényszerben levő Szerbia ellen,

Azonos pontszám esetén ugyanakkor a gólkülönbség dönt, így már egy egygólos kameruni brazil-verés esetén is rá kell kapcsolnia és nyernie kell a helvéteknek. A szerbeknek pedig többgólos siker lenne előirányozva ebben az esetben…

Edzőként nem küldhetek pályára egy csapatot azzal, hogy elég a döntetlen. Szerintem tudunk majd dominálni a meccsen, ezt már bizonyítottuk. Izgalmas lesz – jósolta Murat Yakin, Svájc mestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?