II. fociliga: Sima győzelemmel javítottak tavaszi mérlegükön a komáromiak

kfc

A II. labdarúgóliga 21. fordulójában a KFC magabiztosan legyőzte a zsolnaiak B csapatát, így Radványi Miklós vezetőedző legénysége feledtette az előző két forduló gyengébb teljesítményét. A Duna-parti lila-fehérek végig fölényben játszottak, és 3:0-s győzelmükkel megőrizték listavezető helyüket a tabellán.

Nem volt bemelegítő tíz perc (de még öt sem), mindkét együttes teljes gőzzel focizott az elsőtől az utolsó percig. Az első gólra nem kellett sokat várni: egy bal oldali szabadrúgás után Adamec remekül tekerte a labdát középre, ahová Patrik Voleský érkezett jókor és négy méterről a bal alsóba belsőzött – 1:0. A gól után két perccel Ganbayar Sylvestr elé tálalt, aki nagyon közelről egyből lőtt, de lövése centiméterekkel mellé ment. A kihagyott helyzet után a vendégeknek volt egyenlítési lehetőségük a 15. percben, de a labda az oldalhálóban végezte.

A komáromiak támadási kedve nem hagyott alább. A 22. percben Šmehyl bal oldali beadásából Sylvestr lőtt kapura – Belaník kapus középre ütötte a labdát, de a kipattanót Voleský közelről a hálóba pofozta, 2:0.

A Duna-partiak fölénye az első fél órában meggyőző volt, a 32. percben azonban a vendégek szépíthettek volna, amikor Dlubáč óriási bravúrral hárított. Az első félidő utolsó negyedórájában a zsolnaiak nagyon rákapcsoltak, de a komáromi védelem és Dlubáč állták a sarat, így a félidő 2:0-val zárult.

A második félidő első perceiben a komáromiak eldönthették volna a meccset, de két ziccert is kihagytak. Az elején Voleský tört kapura egyedül, már csak a kapus állt előtte, de a kétgólos csatár lapos lövését a kapus lábbal hárította. A kihagyott helyzet után szöglet következett, a beívelt labdát Sylvestr közelről csak centiméterekkel fejelte fölé. A sok kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát: az 57. percben egy bal sarokba tartó labdát a komáromiak hálóőre a kapufa mellé tenyerelt. Radványi Miklós vezetőedző értékelve a több kihagyott helyzet súlyát, a 60. percben Nagy Sebastian helyett Jozef Pastoreket küldte pályára, később pedig Tóth Gábort is.

Az utolsó fél órában nagy küzdelem folyt a pályán, a zsolnaiak a szépítésért, a Duna-partiak a biztos győzelemért harcoltak. Hogy a zsolnaiaknak nem sikerült a szépítés, azt a komáromiak Dlubáčnak köszönhetik, aki ziccereket védett a szoros meccsen. Mind a két csapatnak bőven voltak helyzetei, de a komáromiak sokkal hatékonyabbak voltak a helyzetek kihasználásában. Az i-re a pontot Boris Turčák tette fel, aki a 86. percben szép gólt lőtt – 3:0.

A komáromiak sima győzelme komoly önbizalom-növelő tényező lehet az izgalmasnak ígérkező folytatásban. Radványi mester a mérkőzés befejezése után elégedett volt csapata játékával, a hazai győzelem szerinte megérdemelt volt.

Jegyzőkönyv

KFC Komárno–MŠK Žilina B 3:0 (2:0)

Gólszerzők: Voleský (6., 22.), Turčák (85.). 

Játékvezető: Ruc, 264 néző. 

Sárga lap: Voleský, Nagy, Pastorek, ill. Jakbík, Sy, Nsona. 

KFC: Dlubáč–Šimko, Šmehyl, Adamec–Németh, Ožvolda, Bayemi, Ganbayar (88. Puska)–Sylvestr (71. Turčák), Nagy S. (61. Pastorek), Voleský (71. Tóth G.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?