Horvát elsőségben is bízik egy játékosunk

foci-vb

Marokkó váratlan négy közé jutása és – főleg – Brazília negyeddöntős kiesése jócskán megkeverte az esélyeket olvasói tippjátékunkban.

Ahogy azt előző cikkünkben már jeleztük, olvasóink körében a brazilok toronymagas favoritnak számítottak, a 129 tippelő közül 105-en gondolták úgy, hogy a Selecao arany-, ezüst- vagy bronzérmes lesz a katari tornán.

Mivel Marokkó esetleges dobogós helyezésére egyik játékosunk sem számított, telitalálatos már csak az lehet(ett volna), aki a csoportkör 2. fordulója után argentin–francia–horvát top 3-asra voksolt. Ezt azonban senki nem választotta a lehetőségek közül: összesen heten bíztak horvát éremszerzésben, de mind a hét kombinációban szerepelt egy olyan csapat – jellemzően Brazília és Spanyolország –, amelyik már nincs versenyben.

Második körben így azok a tippelőink kerülnek képbe a 10 nyereményt illetően, akik legalább két csapat végső helyezését eltalálják. Erre az elődöntős mezőny ismeretében 21 játékosunknak van még esélye. (Természetesen ha ez tíznél kevesebb esetben valósul meg, úgy a következő körökben – sorrendben – a világbajnokot, majd a vb-ezüstérmest, végül a vb-bronzérmest eltalálók is a nyertesek között találhatják magukat.)

Ami a francia és az argentin esélyeket illeti, a voksok alapján majdnem kétszer akkora a valószínűsége a vb-címvédő újabb sikerének, mint Messi csúcsra érésének: Franciaország végső sikerére 22-en tippeltek, míg Argentínáéra csak 13-an. Hasonlóak az arányok az „érmes tippeknél is, Mbappéék dobogós helyére tippelőink több mint fele számított, míg az argentinokéra a harmada.

S bár Horvátországot már említettünk, annyit azért jegyezzünk meg a végére: 129 játékosunk közül egyvalaki az ő világbajnoki címükben bízik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?