Győri csapattársai ellen kezd Orosz Szabina

Orosz Szabina

Orosz Szabina a Győrrel bajnoki ezüstérmet szerzett, és rögtön az Eb nyitómeccsén szembetalálkozhat a pályán négy klubbéli csapattársával. A szlovák női kosárlabda-válogatott centerét Ljubljanában értük utol telefonon.

Milyen érzésekkel vágnak neki az Eb-nek?

Nagyon vártuk, hogy eljöjjön ez a pillanat, majdnem két évig tartott a selejtezősorozat. Örülünk, hogy a ljubljanai csoportba sorsoltak minket, úgy tudom, otthonról sokan készülnek a meccseinkre, remélem, jó hangulat lesz a csarnokban. Most már nincs más hátra, mint élvezni magát az Eb-t, és megpróbálni minél jobban szerepelni rajta.

Nem kerültek könnyű négyesbe – a szerbek, a törökök vagy a magyar válogatott közül melyiket lephetnék meg, és szerezhetnék meg az esetleges továbbjutást érő győzelmet?

Nagyon nehéz választani, mert az Eb-n már minden csapat jó, nincs olyan rivális, akire azt mondanám, hogy jobban feküdt volna nekünk. Törökország nagyon jó formában van, Szerbiának pedig mindig is minőségi csapata volt. De jöhet egy olyan nap, amikor mi nagyon jól fogunk játszani, az ellenfél pedig nem annyira jól, és akkor sikerülhet valami. Erről is szól ez a torna, hogy aki egy adott napon jobb formát fog ki, az fog nyerni. Akármelyik meccsen születhet meglepetés.

Például a csütörtöki nyitányon Magyarország ellen is? A szokatlan, 12:15-ös meccskezdés mennyire okoz(hat) gondot egyik vagy másik csapatnak?

Nincs meg a klasszikus meccsnapi rutin, a reggeli után azonnal a csarnokba megyünk. Nem ehhez vagyunk szokva, de meg kell oldani a helyzetet, hogy délben már százszázalékos teljesítményt tudjunk nyújtani.

Az ön sérülése is teljesen rendbe jött már?

A klubszezon végefelé Győrben megsérült a vállam, kicsit tovább tartott, míg rendbe jött. Még nem mondanám százszázalékosnak, de már tudok edzeni, tudok játszani, az orvosok és a fizioterapeuták pedig mindent megtesznek, hogy egyre javuljon a helyzet.

Juraj Suja szövetségi kapitány szerint próbálták a két évvel ezelőttihez képest felgyorsítani a csapat játékát. Mennyire sikerült ez?

Gyorsabban játszunk, és ami fontos, kicsit nagyobb a rotációnk, mint két éve volt. Most mind a 12 játékos hozzá tud tenni valamit a csapat teljesítményéhez. Az, hogy 2021-ben a fehéroroszok legyőzése ellenére nem jutottunk be a nyolcaddöntőbe, nem téma az öltözőben, ez egy másik torna, erre összpontosítunk minden erőnkkel.

Négy győri csapattársával is találkozhat a nyitómeccsen – a bajnoki ezüstéremmel teljesítették a szezon előtt kitűzött célt.

Igen, jól sikerült az idény, mindenki elégedett volt a klubnál. Megünnepeltük a második helyet, és remélem, a válogatottnál is lesz okunk a vidámságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?