Futók erődostroma Komáromban

knfut

Nem haditudósítás következik, bár erődostrom történt a minap Komáromban.

Tarka sportfelszerelésbe öltözött futók haladtak, szaladtak, kocogtak az ódon falak bástyái felé. Egyetlen fegyverrel – a lábukon. A hetes, a hatos és az ötös bástyát majdhogynem be is vették, de bármennyire próbálkoztak meghódításukkal, ezúttal csak a közelükbe kerültek. A rendezői fejekben azonban már az motoszkál, hogy ha nagy lesz a futói túlerő, feladják védőharcukat, és beengedik őket a bástyákba. Jövőre még biztosan nem. Talán majd a valahányadik ostrom során.

knfutas

Erőd Futás néven tör(t) magának utat az új komáromi futóverseny, a versenynaptárban még keresi a helyét. De népszerűsége máris hatalmas, elég volt először meghirdetni, kétszáznál több felnőtt és 130 gyerek húzott futócipőt. Vonzóbb volt a rövidebb, 3 km-es táv, közel 140 indulót jegyez az eredménylista, amely arról is árulkodik, hogy elsőként Tomáš Smolák ért célba (9:43), mindössze két másodperccel mögötte érkezett Gaál Attila, a harmadik Ódor Alex már tíz percnél tovább futott, legjobb nőként az atlétaberkekben ismert Puha Réka tűnt fel a célban. A másik távon (12 km) Szarka Gergő egyperces előnnyel (41:09) győzött Rózsavölgyi Donát előtt, Szarka Márton még jobban leszakadt, akárcsak a többiek. Szabóné Gáspár Nikolett volt a leggyorsabb nő.

„Igyekeztünk odafigyelni, s azt hiszem, a versenyzők is jól érezték magukat, s az a fontos. Tetszett az útvonal, mert a természet világába vitte az indulókat, nem csak aszfaltpályán haladtak: a Vág–Duna mentén, a holtág megkerülésével, s közben a múlt is beköszönt nekik – mérlegelt lapunknak Sebő Beáta főszervező, aki szinte biztosra veszi, hogy lesz folytatás. – Sikeres volt az Erőd Futás, tetszett a mezőnynek, s ez már eleve ütőkártya az újabb kiíráshoz. S ha ehhez hozzáadjuk, hogy gond nélkül lezajlott minden, számíthattunk a Selye-diákok hallgatói önkormányzatának segítségére és a sok aranyos apróságra, akik futócipőt húztak és mindannyian éremmel távoztak, a folytatásban is nyert ügyünk lehet.”

Legyen!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?