Forrtak az indulatok a Gödör Arénában

Gödör. forr

Utózöngéi is voltak a dunaszerdahelyi területi focibajnokság VII. (AG Sport) ligája 28. fordulójában rendezett királyfiakarcsai bajnokinak, amelyen a gelleiek vendégként 4:0-s győzelmet arattak. A Gödör Arénában ugyanis játék közben, valamint a találkozó befejezése után is kellemetlen közjáték szemtanúi voltak a nézők.

A bajnoki találkozókon kötelezően videófelvétel is készül. Az ominózus mérkőzésen rögzített felvétel azonban nem tartalmazza a mérkőzés 73. percében történt eseményeket, valamint a szövetség által delegált személyek és a csapatok játékosainak öltözőbe vonulását a mérkőzés befejezése után.

A 73. percben harmadszor is betaláltak a vendégek. Ekkor a hazaiak vehemensen lest reklamáltak. Néhányan elhagyták a cserepadot, körbevették a partjelzőt. Köztük volt a csapatorvosként jegyzett ifj. Nagy Milán is. „Valóban én (is) úgy tartom, hibázott a partjelző. Hogy a reklamálás közben hozzáértem-e, azt nem tudom megerősíteni. A társakhoz hasonlóan bennem is dolgoztak az indulatok. Egyébként az első két gólnál nem volt mit vitatni. A nézők szerint a gelleiek negyedik találatát is lesállás előzte meg” – emlékezett vissza a történtekre ifj. Nagy Milán. „A mérkőzés befejezése után forrtak az indulatok. Azt tudni kell, hogy a pályáról mintegy kétszáz-kétszázötven méternyire vannak az öltözők. A játékosok és a delegált személyek a büfé előtti térség előtt is elvonulnak. A biztonságos öltözőbe vonulást a rendezők ezúttal nagy erőfeszítések árán biztosították. Arról is szól a fáma, hogy a vendégek csapatorvosa konfliktusba keveredett a hazai szurkolókkal” – tájékoztatott a párharc másik, sokat vitatott eseményéről Máhr Tamás, a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség fegyelmi bizottságának elnöke. „Én úgy tudom, hogy provokált a doki, akit néhányan kitessékeltek a létesítményből. Egyébként mi riválisok vagyunk, a mérkőzés előtt üzentek nekünk a bajnoki címre aspiráló gelleiek…” – egészítette ki a történteket ifj. Nagy Milán.

„A mérkőzés ellenőrének jelentéséből tudom, hogy az egyik vendégjátékos barátnője kihívta a rendőröket. A két csapat képviselője és a mérkőzés ellenőre azonban semmi érdemlegeset nem tudott a rend őreinek jegyzőkönyvbe diktálni. A rendezők igyekezetének köszönhetően a delegált személyeknek nem esett bántódásuk. A királyfiakarcsai klubot a sporttechnikai bizottság javaslatára a fegyelmi bizottság 500 eurós pénzbírsággal sújtotta. A jegyzőkönyvben csapatorvosként feltüntetett ifj. Nagy Milán egy évig nem tölthet be semmiféle tisztséget a csapatnál, nem kerülhet kapcsolatba a delegált személyekkel. További két néző pedig egy évig nem látogathatja a csapat hazai mérkőzéseit. A következő két hazai bajnoki találkozót Királyfiakarcsától minimum 15 kilométer távolságra eső település futballpályáján játszhatja le a felnőttek csapata. Az egyiket az idényzárón töltik le, a másikat viszont átviszik az új idénybe. Reméljük, okulnak a történtekből. Egyértelmű: az érzelmek a sport, a futball velejárói. De józan ítélőképességünket játékosként, szurkolóként meg kell őriznünk. Néhány éve járásunkban rendbontás nélkül zajlanak a mérkőzések. Az idény végén, sajnos, kivétel is akadt. Azon leszünk, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő a folytatásban” – nyilatkozta lapunknak a fegyelmi bizottság elnöke.

„Megállapodtunk az alistáliakkal, szombaton náluk rendezzük a hazai idényzárót. Egyébként túl szigorúnak tartjuk a kiszabott büntetést. Azt fontolgatjuk, hogy fellebbezünk” – tájékoztatott az idényzáró helyszínéről ifj. Nagy Milán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?