Féltávnál elégedettek a naszvadiak

Naszvad |

<p>A 2010/2011-es évadban újoncként épphogy csak elkerülték a kiesést a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában játszó naszvadiak.</p>

A folytatásban már merész terveket szőttek: az idénynyitót megelőzően az ötödik hely megszerzését tűzték ki célul. Féltávnál elégedettek lehetnek, ugyanis a tabella negyedik helyén telelnek.

A nyári felkészülés során elsősorban az erőnlét és a taktikai fegyelem javítására összpontosítottak. Balog Tamás, Norbert Horáček, Tomáš Andris, Miroslav Czabány, Pintér András, Krnáč László és Pásztor Ferenc személyében új szerzeményeket építettek be a gépezetbe. „Elsősorban a hátvédsor megerősítésére törekedtünk, erőfeszítésünket siker koronázta: tizenöt meccsen csupán húsz gólt kaptunk”– vélekedett a defenzíva javulásáról Polgár Artúr, a naszvadiak edzője. Ugyancsak pozitívumnak számít az alakulat eredményessége. A szurkolók harmincnégyszer ünnepelték kedvenceik találatait, a góllövésben mindössze az ímelyiek (45) előzték meg őket. Arra is büszkék, hogy a komjátiak (Komjatice) elleni 7:0-s diadalukkal az őszi párharcok legnagyobb arányú győzelmét produkálták. Kapusaik pedig hat meccsen nem kapituláltak. Helyénvaló a többes szám, ugyanis a balszerencsés naszvadi hálóőrök sérülés miatt állandóan cserélődtek. Balog Tamás, Tóth Péter és Bazsó Attila egymást váltották a kapuban. „Kifogástalan teljesítményt nyújtottunk a hetényi, a zselízi és az ímelyi pályán, bosszantó hibák tarkították a zsitvabesenyőiek, marcelházaiak és a garamtolmácsiak elleni párharcot. Szükség esetén tizenegyen védekeztünk, ha kellett, tizenegyen támadtunk. Védenceim ezúttal már erőnlétben is lépést tartottak riválisaikkal”– taglalta a tréner az élmezőnyben lehorgonyzott együttes erényeit.

Gólzsákjuk, Molnár Attila komoly betegsége ellenére tizenháromszor talált a vetélytársak kapujába, s az ímelyi Kender Romannal holtversenyben vezeti a góllistát. „Egészségi problémáim miatt tíz meccsen 626 percet tölthettem el a pályán. A legemlékezetesebbnek a szentpéteriek elleni löket bizonyult, amikor pályára lépésem után egy perccel betaláltam Hudák hálójába. A komjátiak elleni találkozón tripláztam, de a mérkőzések alakulása szempontjából jóval fontosabbnak bizonyultak a csekeiek, ímelyiek és a bánkesziek elleni gólok”– vélekedett eredményességéről Molnár Attila, a naszvadiak huszonkét éves csatára, aki nagyon reméli, hogy a betegségek és a sérülések nem gátolják majd a téli felkészülésben. Négy meghatározó egyéniségük vendégszereplése a napokban lejárt, de szeretnék őket megtartani. A szakvezetés újabb erősítésekben is gondolkodik. Értesüléseink szerint csatár és középső középpályás kerestetik... Ami pedig a tavaszi folytatást illeti, a küzdelemsorozatot dobogós helyen szeretnék zárni. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?