Először készült a felnőtt válogatottal a HC DAC kapusa

DAC kézi
Dunaszerdahely/Érsekújvár |

Bár korábban is bekerült már a szlovák női kézilabda-válogatott bő keretébe, Oláh Bella pályafutása során először készülhetett a felnőttcsapat tagjaival.

A múlt heti nagymihályi miniedzőtábort lezáró, Ukrajna elleni párosmeccsen (29:30, 32:24) ugyan nem kapott lehetőséget, mégis jó szájízzel utazott haza keletről a dunaszerdahelyi HC kapusa.

Nem számítottam a meghívóra, az utolsó pillanatban érkezett. Nagyon tetszett ez a néhány nap, sokat edzettünk. Találkozhattam más szakmabeliekkel is, nagyon jól éreztem magam. Jót beszélgettünk Oguntoye Viktóriával, aki az előző szezonban még csapattársam volt Dunaszerdahelyen. Sokat tanultam tőle már eddig is – mondta lapunknak Oláh Bella.

A válogatottban pedig egy új spanyol szakembertől kaptak tanácsokat a kapusok, Jorge Duenas szövetségi kapitány szakmai stábjában eddig Peter Pčola asszisztens foglalkozott a hálóőrökkel. „Juan Carlos is hasonló típus, elsősorban a lövésekre adott reakcióink volt viszonylag új dolog, amivel foglalkozott – jegyezte meg az Érsekújvárban élő Oláh Bella. – Az első ukránok elleni meccsünk senkinek sem sikerült igazán jól, Varannóban viszont tudtunk javítani.

Klubcsapata, a HC DAC is hasonlóra készül a Zlín ellen. A sárga-kékek ugyanis két szoros vereséget szenvedtek az elmúlt hetekben (Šaľa 25:26, Michalovce 19:20) a MOL Ligában. „Annak ellenére, hogy kikaptunk, nem törtünk meg. Igyekszünk visszatérni a győztes útra. Utána pedig már az izlandi Valurra készülünk, a hétvégi Európa-kupa-duplameccsen csakis a továbbjutás lehet a célunk – tette hozzá Oláh, aki Naszvadról indulva (győri kölcsönjátékosként) Mosonmagyaróváron szerzett korábban tapasztalatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?