Dukla–DAC: a Fortuna Liga legjobb gólvágói is összecsapnak Besztercebányán

dac

Ma 17.30-kor Besztercebányán kezdi el a Fortuna Liga felsőházi rájátszását a bajnokságot vezető DAC labdarúgócsapata.

„Tetszetős futballt játszottunk és az eredményeink is jók voltak – kivéve talán a Slovan elleni összecsapást, bár ott több mint egy félidőt emberhátrányban kellett fociznunk, így az akkor megszerzett egy pontot is sikernek könyvelhetjük el. Örülök annak, amit ezen a négy meccsen mutattunk és remélhetőleg így folytatjuk tovább is” – Szpirosz Riszvanisz, a DAC görög középhátvédje így foglalta össze a sárga-kékek honlapjának a csapat eddigi tavaszi szereplését.

A dunaszerdahelyiek történetük során először zárták az első helyen az alapszakaszt, és jelenleg tíz forduló választja el őket első bajnoki címüktől. A téli szünetről remek formában tértek vissza Adrián Guľa edző védencei, akik négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtöttek. A védelem is stabilnak mutatkozik, a csapat mindössze két gólt kapott tavasszal – nem véletlen, hogy a sárga-kékek középhátvédjét, Mateus Brunettit is jelölték február hónap legjobbjai közé.

Múlt héten, a rózsahegyiek otthonában visszatért sérüléséből a csapat kulcsfigurája, NikolaKrstovic is, és a montenegrói támadó csereként beállva rögtön győztes gólt szerzett. Besztercebányán minden bizonnyal újra a kezdőcsapatban kap helyet a 22 éves játékos, aki tizenkét találatnál jár a szezonban. Őt és társait várhatóan legalább 250 DAC-drukker buzdítja majd a helyszínen.

„Nagyon fontos, hogy továbbra is sikeréhesek legyünk. A rájátszásban mindent ki kell adnunk magunkból, minden mérkőzés egy döntővel ér fel. Bízom benne, hogy a fennmaradó tíz meccsen a képességeink határán fogunk játszani. Szerintem képesek vagyunk ráˮ – fogalmazott Adrián Guľa a DAC hivatalos oldalán található videóinterjúban. A tréner továbbra sem szeretné nyomás alá helyezni játékosait, még nem beszél a bajnoki címről.

A dunaszerdahelyiek az alapszakaszban mindkétszer legyőzték a Duklát: a MOL Arénában Szánthó, Ramadan és Krstovic góljaival 3:0-ra, a visszavágón pedig hátrányból felállva, Andzouana, Kalmár és Gavrics találataival 3:1-re.

A besztercebányaiak az alapszakasz utolsó fordulójában 2:1-re legyőzték idegenben a szakolcaiakat, aminek köszönhetően bejutottak a felsőházba. A Dukla jó szereplésében kulcsszerepe van Róbert Polievkának, aki 13 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját. A 26 éves támadó korábban a DAC-ban is szerepelt, a dunaszerdahelyiek a télen megpróbálták őt visszacsábítani a klubhoz, de nem jártak sikerrel. Információnk szerint a nyáron tesznek még egy próbálkozást a sárga-kékek, akiknek Krstovic valószínűsíthető távozása miatt szükségük lesz egy gólgyárosra.

A mérkőzést a Dajto közvetíti, a játékvezető Dohál lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?