Drámai hajrában komáromi győzelem Vágsellyén

kfc

A II. labdarúgóliga 3. fordulójában a komáromi lila-fehérek az élvonalból egy év után kiesett liptószentmiklósiakat fogadták Vágsellyén, akiket végül drámaivá váló mérkőzésen 3:2-re legyőztek.

A komáromiak jogos önbizalommal és jó játékkal kezdték a mérkőzést. Egy hosszú, kétpasszos támadás után a 4. percben Németh Tamás elé szállt a labda hátulról, aki észrevette, hogy a vendégek kapusa, Matej Vajs a tizenhatosvonal közelében tartózkodik. A Duna partiak tízese 40 méterről kapura lőtt, és nem túl erős lövése a hálóban kötött ki – 1:0.

Ez megnyugtatta a kedélyeket, és a komáromiak enyhe fölényben játszva várták a következő helyzetek kialakulását. A csapatok nem erőltették a gólra törő, gyors támadásokat, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az eseménytelen, ötlettelen mezőnyjáték a 38. percig tartott – a nézőtérről jövő beszólások mellett: „Játsszatok!”, „Ébresztő, KFC!” – amikor a balhátvéd Adayilo a félpályáról szöktette Voleskýt, aki lehagyta védőjét, és 12 méterről, ballal, esélyt se adva a kapusnak a rövid sarokba lőtt – 2:0. Az öröm nem tartott sokáig, mert két perc múlva a liptói piros-feketék 23-asa, Adrián Macejko a 40. percben betört a tizenhatosba, és az elkésett védők között a bal alsó sarokba bombázott – 2:1.

A második félidőben a liptóiak taktikát változtattak. Áttértek a kevés adogatásos, gyors, közvetlen támadásokra, ami alaposan megzavarta a komáromiak nyugodt, öreguras játékát. Jóval hatékonyabbá vált a Tatran, veszélyes támadásokat vezetett, s a komáromiak kapusát, Filip Glubáčot szinte szünet nélkül foglalkoztatták. Szaporodtak a vendégek szögletei is. A 49. percben a sokadiknál Trabalík a felső kapufára fejelt, de a labda a kapu mögé pattant. A liptóiak ritmusváltása elbizonytalanította a Duna-partiakat, támadásaikat nem tudták hatékonyan befejezni. Az 53. percben a második félidőben beállt Pastorek az ötösről magasan fejelt fölé. Ahogy a komáromiak estek vissza játékban, a tátraiak úgy növelték kontráik számát, és kerültek látható fölénybe. Amikor Šimkóék látták, hogy ennek a fele se tréfa, próbáltak gyakrabban kijönni a saját térfelükről. Először Bayeminek adott egy rövid passzt Šmehyl, a lilák tizenhetese egyből lőtt 12 méterről, de Vajs óriásit védett. Röviddel utána a jobb oldali szögletből ismét Šmehyl tekerte a labdát magasan Šimko fejére, akinek felhőfejese súrolta a felső sarkot. Ezután újból a liptóiak kontráztak a 79. percben. Macejko 30 méteres passzal indította a bal szélen Laurát, aki jó labdát ívelt be Voško fejére, utóbbi védhetetlenül bólintotta a léc alá – 2:2.

Az utolsó tíz percben mind a két csapat mindent beleadott, bármelyik megszerezhette volna a győztes gólt. Ez a komáromiaknak sikerült a háromperces ráadás utolsó fél percében. Bal oldali támadásból Ganbayar lábáról jött a beívelés középre, amelybe Pastorek robbant bele, a fejéről a labda meg a hálóba – 3:2. Utána a lelátóról azonnal szólt a vastaps, és a „Szép volt fiúk!”

Radványi Miklós, a komáromiak vezetőedzője így érthetően boldogan nyilatkozhatott a meccs után: „A 35. percig mi irányítottunk, teljesen kezünkben tartottuk a játékot, 2:0-ra vezettünk. Utána érzékelhető volt a játékunkon, hogy kiengedtünk, és ezt a megingást az első ligát is megjárt, tapasztalt ellenfelünk rögtön kihasználta. Ritmust váltottak, az első félidő végén 2:1-re szépítettek. A második félidő első percétől nagy iramban játszottak, támadófocit produkáltak, aminek meg is lett az eredménye, tíz perccel a vége előtt 2:2-re egyenlítettek. Nekünk nem volt sok választásunk, ha nyerni akartunk, támadnunk kellett. A két fáradt embert, Bayemit és Voleskýt a 70. percben cseréltük Tóth Gáborral és Antallal, a támadásaink gyorsabbak és hatékonyabbak lettek a végjátékban. A győztes gólt a ráadás ráadásában, a 94. percben szereztük. A következő, eperjesiek elleni meccsünkön a szombaton szerzett tapasztalatainkat jó lenne, ha kihasználnánk.”

Jegyzőkönyv

KFC Komárno–Tatran Liptovský Mikuláš 3:2 (2:1)

Gólszerzők: Németh (4.), Voleský (38.), Pastorek (90.), ill. Macejko (40.), Voško (79.).

Játékvezető: Choreň, 312 néző.

KFC: Dlubáč–Adayilo (58. Horodník), Šimko, Špiriak, Magda (46. Pastorek)–Németh, Šmehyl, Ožvolda–Ganbayar, Bayemi (71. Bögi), Voleský (71. Tóth G.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?