DAC: Véget ér a gólínség a zsolnaiak ellen?

dac

A zsolnaiak labdarúgócsapata két héttel ezelőtt, az alapszakasz zárómérkőzésén egy ponttal távozott Dunaszerdahelyről. Ma 17.30-kor, a felsőházi rájátszásban ismét próbára teszik a gólínségben szenvedő DAC-ot a MOL Arénában.

Két héttel ezelőtt a zsolnaiak az első negyvenöt percben lefocizták a pályáról a DAC-ot a MOL Arénában, de a kiegyenlített második félidőben is nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, így az 1:1-es végeredmény sokkal inkább a csallóköziek számára volt hízelgő.

A DAC azóta simán elveszített egy kerületi rangadót Nagyszombatban, ahol az első félidőben még egyenrangú ellenfele volt a Spartaknak, de hátrányba kerülve szétesett a játéka, és végül súlyos, 3:0-s vereséget szenvedett. A dunaszerdahelyiek legnagyobb problémája Nagyszombatban (és a szezon nagy része során) a gyenge támadójáték volt. A csapat az eddigi 23 forduló alatt mindössze 31 gólt szerzett, ez (holtversenyben a trencséniekkel) csak a hatodik legjobb mutató a mezőnyben. Szintén árulkodó jel a kaput eltaláló lövések száma: a Niké Liga hivatalos oldalának statisztikái szerint a DAC csak a 7. a rangsorban 89 lövéssel, miközben a listavezető Slovan 150-szer, a Žilina pedig 135 alkalommal találta el a kaput.

Ki fog gólt lőni?

Az utóbbi hetekben még inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a sárga-kékek hadilábon állnak a góllövéssel. Az eddigi hat tavaszi tétmérkőzés során mindössze négyszer találtak be az ellenfelek hálójába, három találkozón pedig gólképtelenek maradtak. Szó sincs arról, hogy Xisco Munoz vezetőedzőnek csatárgondjai lennének, hiszen nemcsak Barisic, Gouré és a télen igazolt Koné jelentkezik a pozícióra, de az elmúlt hetekben Trusa és Jürgens is szerepelt már a kilences poszton. Ennek ellenére a szezon legeredményesebbje továbbra is a hatgólos csapatkapitány, Yhoan Andzouna, aki pár mérkőzéstől eltekintve balhátvédként játszik a bajnokságban.

A problémával Xisco Munoz vezetőedző is maximálisan tisztában van. „Látjuk és tudjuk, hogy gondjaink vannak a góllövéssel – mondta a nagyszombati vereség után. – Voltak helyzeteink, kimaradtak, a rózsahegyiek elleni kupameccsen 26 lövésünk volt, akkor sem szereztünk gólt. Tudjuk, hogy javulnunk kell, és dolgozni a problémán.” A DAC trénere azt mondta, az is nehezíti a dolgát, hogy bizonyos frissen érkezett játékosok még sosem játszottak együtt, a Spartak ellen például Yapi, Haratyin és Herc először volt egyszerre a pályán.

Xisco Munoz Nagyszombatban Brunetti és Dimun játékára sem számíthatott sérülés miatt, de ők a héten már edzettek és bevethető állapotban vannak. Ellenben a sérült Barisic biztosan nem játszhat a zsolnaiak ellen.

Nem győzni járnak Dunaszerdahelyre

A csapatok egymás elleni mérlege egyértelműen a DAC-nak kedvez. Bár március 2-án a Žilina közel járt ahhoz, hogy három ponttal távozzon Dunaszerdahelyről, végül be kellett érnie az eggyel, így továbbra sem tapasztalta meg, milyen érzés győzni a MOL Arénában. A sosonok vendégként utoljára még a 2016/17-es szezonban, Szencen győzték le a DAC-ot 6:0-ra. Érdekesség, hogy azon a meccsen betalált a jelenleg dunaszerdahelyieket erősítő Miroslav Káčer is.

A szombati mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Marhefka lesz. A hétvégi forduló után válogatottszünet következik, Xisco Munoznak két játékost kell majd nélkülöznie az edzésekről: Vitális és Csinger egyaránt a magyar U21-es válogatottba kapott meghívót, ahol egy Moldova elleni barátságos meccsen, majd a Kazahsztán elleni Eb-selejtezőn mutathatják meg tudásukat.

A kéthetes szünet után a DAC csapata számára március 29-én pénteken, Rózsahegyen folytatódik a szezon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?