A rózsahegyiek elvitték a három pontot a MOL Arénából

dacruza

A DAC labdarúgócsapata 3:2-es vereséget szenvedett hazai pályán a rózsahegyiektől a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában.

Kalmár, Hahn, Szánthó, Alex Pinto, Ricardo, Balic – a szezon végére szép számú sérült játékos gyűlt össze a sárga-kékeknél. Joao Janeiro kezdőcsapatában ezúttal szerepet kapott a két panamai bekk, Blackman és Davis. A középpályán Njie biztosította Dimunt és Nebylát, a támadósorban pedig Andzouana, Moumou és Sharani kapott lehetőséget, míg Krstovic és Balogh kisebb meglepetésre a cserepadra szorult. A hagyományos névsorolvasás közben Davis és Blackman az átlagosnál jóval nagyobb üdvrialgást kapott, míg Nebyla neve hallatán ezúttal sem voltak elragadtatva a szurkolók.

Ahány plusz embert a szép idő kicsábított, a szokatlan időpont valószínűleg pont annyi embert eltántorított a MOL Arénába látogatástól. Világi Oszkár társaságában mindenesetre nem kevésbé illusztris vendég tekintette meg a mérkőzést, mint Dárdai Pál.

Alig énekelték el a szurkolók a himnuszt, máris támadásba lendült a DAC, és egy rossz felszabadítást követően a labdát Dimunk kapásból, védhetetlenül a hálóba vágta – 1:0.

Mindössze a hatodik percig kellett várni az egyenlítésre, Domonkos Kristóf nagyszerű indítással ugratta Bobčeket, aki remek ütemben találta meg a berobbanó Regálit – 1:1.

Ezután egészen a 20. percig eseménytelenül zajlott a játék, ekkor egy beadás után a vendégek védője, Mojžiš Veszelinovnál is magasabbra emelkedett és a hálóba bólintott – megfordították az állást a rózsahegyiek, 1:2.

A tökéletes egyenlítési lehetőség a 27. percben adódott a DAC előtt, de Nebyla túl lomha volt ziccerben és a kapus elcsípte a labdát. A DAC egyébként nem igazán tudta átvenni a kezdeményezést és a félidő hajrájáig csak két blokkolt lövésig jutott. A 42. percben aztán Sharani bal oldalról szépen gurított vissza Dimunnak, akinek lövését bravúrral ütötte szögletre Krajčírik.

Az első félidő utolsó pillanataiban Regáli szórakozott el egy ordító ziccert – a DAC örülhetett, hogy nem kétgólos hátrányban ment szünetre.

Joao Janeiro a félidőben kettős cserével reagált a gyenge játékra, különösebb meglepetés nélkül Krstovic és Ciganiks érkezett Sharani és Njie helyett. Rákapcsolt a DAC, az 50. perc után következett a sárga-kékek addigi legaktívabb fázisa. A legközelebb Brunetti járt a gólhoz, amikor távoli löketét Krajčírik ütötte szögletre. Akadt több pontatlan lövés és egy tizenegyes gyanús szituáció is. A játék tartósan a rózsahegyiek térfelére költözött, akik nem igazán akartak már olyan aktívan játszani, mint az első félidőben.

A 65. percben Kružliak játékvezető és a videóbíró is szemet hunyt egy erősen kezezésgyanús szituációnál a rózsahegyi tizenhatosban. Nem igazán volt benne a rózsahegyi gól a játékban, a vendégek mégis betaláltak a 76. percben: Bobček egy szép sarkazással kétgólos előnyhöz juttatta a liptóiakat.

Négy perccel később Bobček a kegyelemdöfést is megadhatta volna a hazaiaknak: közelről, szabadon fejelhetett, de nagyon pontatlan volt. A 84. percben Krstovic visszahozta a hazai reményeket: egy bal oldali egyéni akció végén lőtt, és rövid sarokra tartó nem túl jó próbálkozását bevédte Krajčírik kapus.

A 90. percben mintha ismét kezezés történt volna a rózsahegyi tizenhatosban, de Kružliak ártalmatlannak ítélte meg a szituációt, ezúttal sem járt büntető.

Második félidei teljesítményéért a DAC megérdemelte volna az egyenlítést, de a folyamatos mezőnyfölényt nem koronázta gól. A rózsahegyiek bebiztosították bajnoki ezüstérmüket a győzelemmel.

A DAC legközelebb hazai pályán a trencséni csapattal találkozik, előtte még Nagyszombatba utazik.

Érdekes

DAC–Ružomberok 2:3 (1:2)

Góllövők: Dimun (2.), Krstovic (83.), ill. Regáli (6.), Mojžiš (20.), Bobček (76.)

DAC: Veszelinov–Blackman, Kružliak, Brunetti, Davis–Nebyla, Dimun (76. Andrezinho), Njie (46. Ciganiks)–Andzouana (58. Balogh), Sharani (46. Krstovic), Moumou (72. Verlinden).

RUŽOMBEROK: Krajčírik–Fabiš, Maslo, Mojžiš, Lichý–Luterán (89. Múdry), Madleňák–Rymarenko (66. Ďungel), Domonkos, Regáli (60. Gerec)–Bobček.

Játékvezető: Kružliak.

Sárga lap: Kružliak, ill. Luterán, Krajčírik, Bobček, Domonkos

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?