Szerelem egyenlő párkapcsolat?

Vasárnap

Egy kis kulisszatitokkal kezdeném: mikor a hónap témáját megkapom, Bianka, a szerkesztőm mindig ír pár gondolatébresztő kérdést. Most az egyik így hangzott: Szerelem egyenlő párkapcsolat? Amint elolvastam, rögtön tudtam, hogy erről fogok most nektek írni, kedves Olvasóim.

Mindig igyekszem olyan megközelítést választani az adott témához, ami sokakat érint, és ami a legtöbb hasznos praktikát tartalmazza. Én a hagyományos értékeken alapuló házasságban hiszek, és ez alapján egyértelműen kijelenthetem, hogy a válasz egyértelműen: nem!

A szerelem a párkapcsolat alapja, de ahhoz, hogy boldog és tartós legyen, a szerelmen túl kell még pár „apróság”.

A szerelem egy érzés, épp ezért nem a legmegbízhatóbb tanácsadó, nagyon nagy szerepet játszanak benne a hormonok, melyek sajnos elködösíthetik a józan gondolkodásunkat. Akkor mégis mi az a plusz, ami a szerelmet igazi párkapcsolattá teszi? A legjobb tanácsok listája következik:

1. Biztosíts elsőbbséget a házasságodnak! Mit jelent ez? Az egyéni ügyfeleimnél nagyon gyakran előkerülő probléma, hogy sok minden a házasság előtt van: munka, gyerekek, szülők, hobbi. Egyszerűen elhanyagoljuk egymást. Igyekezzünk ehelyett rendszeres, minőségi időt eltölteni a párunkkal, járjunk a kedvében! Legyünk vele figyelmesek, értékeljük a családért, a kapcsolatunkért tett erőfeszítéseit! Igyekezzünk őt boldoggá tenni!

2. Legyetek elkötelezettek egymás iránt! Minden kapcsolatban előfordulnak viták, nézeteltérések, esetleg nagyobb volumenű problémák. Mindenkinek vannak nehezen elviselhető tulajdonságai, nehezen tolerálható furcsaságai. Lehet, hogy ezek nem jöttek elő az udvarlási idő alatt, de ha már elköteleződtünk, netán már családunk is van, akkor a mi felelősségünk ezt együtt megoldani.

3. Oldjátok meg együtt! Gyakori tévhit, hogy amely kapcsolatban problémák vannak, az már halott ügy, nem érdemes megmenteni, tovább kell lépni, és keresni az igazit. Igenis számítani kell arra, hogy lesznek gondok! Beszéljük meg egymással őszintén a nehézségeket! Legyünk jó és figyelmes hallgatóság! Ha elhatároztuk, hogy megjavítjuk az elromlott dolgokat, akkor erre koncentráljunk, és ne keressünk kifogásokat!

4. Keress külső segítséget! Sokat segíthet egy life coach ott, ahol nézőpontváltással, átkeretezéssel változtathatunk a hozzáállásunkon, szemléletünkön. Vagy pszichológus bevonásával megérthetjük egymás mozgatórugóit, feldolgozhatjuk a múltbéli sérüléseinket. Párkapcsolati tanácsadóval feltérképezhetjük a kapcsolatunk dinamikáját, egymás szeretetnyelvét, és gyakorlati praktikákat sajátíthatunk el. Felesleges támogatás nélkül szenvedni, ha szakemberek segítségével remek eredményeket lehet elérni.

Ebben a cikkben csak a legfontosabb tanácsokat tudtam megemlíteni, de az alkalmazásukhoz sok sikert kívánok minden kedves Olvasómnak!

Álló Gabriella párkapcsolati tanácsadó rovata

Érdekes

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/18. számában jelent meg a Lélek mellékletben!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!