Intim vallomások. Munkatársakból hálószobatársak

szerető munkahely

A munkahelyi viszony olyan tabu, amit a felek sokszor nemcsak a kollégáik, hanem családtagjaik előtt is titkolnak. Talán, mert tudják, hogy amit tesznek, nem feltétlenül helyes. Talán, mert védeni akarják azt a két szférát, ami összefolyt. A kollegialitást és a magánéletet. Néhány olvasónk vállalta, hogy megosztja személyes tapasztalatait velünk. Hogy mások erőt merítsenek, vagy tanuljanak belőlük.

A főnök szeretője

A munkahelyemen történt, én voltam a harmadik, szenvedő fél – kezdi történetét Nóra. – Az egész ott kezdődött, hogy a főnököm, aki a negyvenes évei elején járt, szakított a barátnőjével. Nem kellet sok idő ahhoz, hogy ennek híre menjen az irodában, hiszen Balázs állandóan ott lógott, viccelődött a lányokkal. Egyszer csak azt vettük észre, hogy az egyik beosztottammal többször is randiznak. Nekem ez már az elején sem tetszett, rossz előérzetem volt, hiszen nem jó a munkát és a magánéletet keverni. A félelmem be is igazolódott. Onnantól kezdve, hogy bejelentették, együtt vannak, a beosztottammal nem lehetett bírni, folyton késett, többször olyan is volt, hogy be se jött. Nem lehetett számítani a munkájára, és ha valamit szóvá tettem, azonnal panaszkodva futott Balázshoz. Olyannyira elviselhetetlen lett a helyzet, hogy megkértem őket, beszéljük meg higgadt felnőttek módjára, hogyan lehetne mindenki számára megfelelővé tenni. Mondtam nekik, örülök, hogy boldogok, de jó lenne, ha a munkafolyamat emiatt nem változna, hagyják otthon a szerelmet.

Erre megkaptam, hogy biztosan féltékeny vagyok, hogy ne irigykedjek.

Ezt már én sem bírtam, kifakadtam, és elmondtam, igencsak igazságtalan, hogy másoknak túlórázniuk kell a főnök szeretője miatt. Balázs ekkor lépett közbe, azt mondta, hogy hozzászokom ehhez a helyzethez, vagy nincs szükség a munkámra. Így otthagytam őket. Később mesélték, hogy ez a munkahelyi szerelem odáig fajult, hogy a fontos, céges kérdésekben is a kis szerető döntött, mindenkinek parancsolgatott. Jó is, hogy ezt nem kellett megvárnom. Másfél év után partnert váltott, s mit ad Isten, engem visszahívtak a régi, vezetői pozíciómba. Örömmel mentem, mert nagyon szerettem ezt a csapatot. Egyetlen kikötésem volt, hogy a szerelmi dolgok maradjanak otthon, akkor is, ha a munkahelyen lobbannak lángra.”

Kalandból szerelem

A friss diplomás Enikő egy családias cégnél dolgozik, aminek rengeteg előnye van. „Nem túl jó érzés ezt bevallani, de a munkahelyem az egész életem. Az egyetem alatt már gyakornok voltam itt, aztán amikor végeztem, felvettek a személyzeti osztályra. Az egyetem alatt tanultam és dolgoztam is, kimaradtak a bulis évek, így amikor dolgozni kezdtem, az egyik kolléganőm lett a legjobb barátom. Kis cég vagyunk mindenkit ismerünk, én ezt nagyon szeretem. Aztán az egyik karácsonyi bulin jobban megismerkedtem a raktáros fiúval. Az elején csak kalandnak indult a dolog, de azt vettük észre, hogy több lett, egymásba szerettünk. Sokáig titkoltuk a kapcsolatot, mert nem tudtuk, mit fognak szólni a többiek. A barátnőm pedig, aki a személyzeti osztály vezetője, kifejezetten ellenezte a munkahelyi szerelmi kapcsolatokat. Azt hiszem, egész jól titokban tudtuk tartani, mert négy hónap után, amikor már egyre komolyabban gondoltuk és színt vallottunk, nagyon meglepődött mindenki.

Szerencsére jól fogadták a kollégák a kapcsolatunkat, csak a barátnőm viselkedett furán. Előtte sok közös programunk volt, moziba jártunk, néha munka után bárokba, de ezután már nem akart velem sehova se jönni. Mintha azzal, hogy barátom lett, vele szakítottunk volna.

Az elején ez rosszulesett, de aztán túltettem magam rajta. És hogy miként alakult a munkahelyi szerelmi kalandom? Már a második babánkat várjuk, és soha ilyen boldog nem voltam, mint most.”

Család mellett

A feleségem is tudta, soha nem titkoltam. Direktben nem beszéltünk róla, de nem is tagadtam.” Iván három gyerek édesapja, és bár bevallása szerint nagyon szereti a feleségét, soha nem hagyná el, mégis évekig volt szerelmi kapcsolata a kolléganőjével. „Mind a hárman egy helyen dolgoztunk, aztán a feleségemmel eldöntöttük, hogy családot alapítunk. Sorban jöttek a gyerekek, a feleségem már nem adott annyit magára, elhanyagolt lett, hiszen a gyerekekkel törődött. A kolléganőm pedig olyan csinos maradt, mint amilyen régen is volt. Így aztán nem volt nehéz flörtölni vele, ő vevő volt a vicceimre, és azt vettem észre, hogy átléptük azt a határt, ahonnan már nincs visszaút. Ő nem akart soha komoly kapcsolatot, neki megfelelt egy-egy lopott óra, ahogy nekem is. Biztos vagyok benne, hogy a feleségem tudott róla. Volt több olyan elszólása, amiből egyértelművé vált. De soha nem hozta fel a témát, nem veszekedtünk emiatt. Szerintem ő is tisztában volt azzal, hogy nemcsak én vagyok a hibás, rajta is múlott, hogy ide jutottunk.

A kolléganőmmel évekig játszottuk ezt a játékot, aztán mintha rám unt volna, egyre inkább ritkulni kezdtek a találkozások, majd meg is szűntek. A feleségemmel azóta sem beszélünk erről, a kolléganőmmel is kizárólag szakmai lett a kapcsolatom.

Soha nem volt ez fura, nem éreztem kellemetlenül magam, nem szorongtam, nem féltem a lebukástól. A feleségem sem panaszkodott, szerintem neki is megkönnyebbülés volt, hogy nem kell velem szexuálisan törődnie. Tehermentesítettem őt. Soha nem kerestem az új kapcsolatot, csak hagytam magam sodródni az árral. Mi se mutatja ezt jobban, minthogy ez az egy kalandom volt, ráadásul ez is évekig tartott. Nem vagyok csapongó, csak így hozta az élet.”

Munkahelyi társkereső

Az összes barátnőmet a munkahelyemen ismertem meg – Richárd azt mondja, hogy aki sokat dolgozik, annak nincs ideje ismerkedni, nem marad más, mint munkahelyi románcokba bonyolódni.

Annak minden előnyével és hátrányával. – Diszkóba nem járok, az online társkeresőkben nem hiszek, a barátaim között pedig mindenki házas, meg nem is akartam soha ilyen összeboronálós helyzetbe hozni őket.

Szóval maradt a munkahelyi társkeresés. Igazából soha nem sült el rosszul, szakítás után mindig valamelyikünk áthelyeztette magát, vagy munkahelyet váltott, de olyan is volt, hogy tovább dolgoztunk egy helyen. Szerintem ez a nőknek sokkal nehezebb. De ha két felnőtt ember belátja, hogy a kapcsolatuk nem vezet semerre, akkor nincs helye a játszmázásnak, a fenyegetőzéseknek és a drámának. Szerencsére nekem nem is volt ezekben részem, szóval én csak ajánlani tudom a munkahelyi szerelmet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?