Munkahelyi kapcsolatok

Vasárnap

Különböző felmérések szerint minden negyedik, ötödik ember a munkahelyen talál rá a szerelemre, és ez nem is csoda, hiszen az időnk java részét ott töltjük.

Jobban, mélyebben meg tudjuk ott ismerni a munkatársakat, első kézből tapasztalhatjuk a reakciójukat különböző helyzetekben, a konfliktusmegoldó képességüket, a személyiségüket. Az ismerkedés, a járás után a házasság vagy az élettársi viszony kialakítása is gyakori. A tartós párkapcsolat azonban könnyen megboríthatja egyik részről a munkahelyi erőviszonyokat, másrészt a házasságba is nem kívánatos elemek kerülhetnek. Nézzük meg most mindkét oldalt.

A házasságban a legnehezebb talán az, hogy elkülönítsük a munkaidőt, a családi időt és a párként együtt töltött minőségi időt. Épp ezért fontos tudatosan dolgozni azon, hogy a munkát, a munkahelyi konfliktusokat, az eseményeket kezeljük a helyükön, azaz a munkaidőben, és ne vigyük haza.

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a házasságunk egy intim szerelmi viszony, egy család legyen, ne pedig a munkahely és -idő kiterjesztett része!


Ha a párunkkal főnök és beosztott viszonyban vagyunk, érdekes kérdéseket tehetünk fel magunknak és egymásnak is. Ki viseli a nadrágot a munkahelyen, és ki otthon? Tudtok egymásra nőként és férfiként tekinteni a négy fal között? Mennyire sikeres a kommunikáció köztetek? Az e kérdésekre adott válaszok segíthetnek abban, hogy a párkapcsolat harmonikus és szeretetteljes maradjon. Hogy a nő nő, a férfi pedig férfi lehessen a házasságban, továbbá, hogy a munkahelyi szerepeiteket a munkahelyen tudjátok hagyni.

Nézzük most, mi a helyzet a munkahelyen! Itt is vannak olyan kérdések, melyeket érdemes végiggondolni. Vajon képes vagyok a házastársamra munkatársként is tekinteni? El tudunk vonatkoztatni az otthoni viselkedésünktől, a családi konfliktusoktól? A munkatársak hogyan állnak ehhez a szituációhoz? Jól érzik magukat a mi társaságunkban, vagy sikerült kínos, feszült helyzetet létrehoznunk? Vajon visszaélek azzal, hogy a munkatársam otthon a férjem/feleségem? Szét tudom választani a hivatali ügyeket a házasságomtól? Az e kérdésekre adott válaszok segíthetnek abban, hogy a munkahelyünkön hatékonyan tudjunk dolgozni, hogy az egymással való kommunikációnkba ne vigyük bele az otthoni konfliktusokat, csalódásokat. Ráadásul a kollégáknak is könnyebb lesz a szituációt helyesen kezelni. Mert ugye azt mi sem nagyon szeretnénk, ha a munkatársaink ferde szemmel néznének ránk a párkapcsolatunk miatt, esetleg pletykáknak lennénk kitéve?

Azoknak a pároknak, akik sikeresen tudják kezelni az ilyen élethelyzeteket, a titka a hatékony kommunikáció, és a különböző szituációk megfelelő szétválasztása. Otthon család, a munkában eredményes és jó hangulatú csapat. Minden ilyen kapcsolatban lévőnek sok sikert és kitartást a szituáció megfelelő kezeléséhez!

 

Álló Gabriella párkapcsolati tanácsadó rovata

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/14. számában jelent meg, a Lélek mellékletben!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?