Meglepő érdekességek az ikrekről

Meglepő érdekességek az ikrekről

Az ikrek jelensége hosszú ideje kápráztatja az orvosokat, tudósokat, de magukat az ikreket is. Íme néhány érdekesség róluk, melyeket az évek során kikövetkeztetett a tudomány!

1.) Nincsenek teljesen azonos ikrek. Még ha könnyen össze is keverjük őket, vagy akár a DNS-ük is hasonló, egy kutatás kimutatta, hogy már magzatkorban megmutatkoznak bizonyos eltérő jegyek és vonások, még ha azok szabad szemmel nem is lesznek láthatóak.

2.) Az ujjlenyomat olyan az emberek számára, mint egy sajátos vonalkód. Még a leghasonlóbb ikrek is eltérő ujjlenyomatokkal rendelkeznek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezek akár individuális viselkedés alapján is változhatnak az idők során.

3.) Sokszor az ikrek annyira hasonló DNS-el rendelkeznek, hogy még a genetikai teszteket is át tudják verni. A kutyákat azonban nem, akik a szaguk alapján mindig meg tudják különböztetni a két személyt. Erre viszont egyedül ez a faj képes.

4.) Az ikrek a nyelvészeket is hosszú ideje foglalkoztatják, ugyanis kialakíthatnak egymás között saját, egyedi nyelveket és kommunikációs stílusokat, melyeket senki más nem érthet.

5.) Ha az egyik iker rákos lesz, jó eséllyel a másiknál is fennáll a veszély, és ez más betegségekre is érvényes. Azonban nem feltétlenül kell így lennie, hiszen a megbetegedés nagyban függhet az egyén tapasztalataitól is.

6.) Hosszú ideje vizsgálják, létezik-e bármilyen telepátia az ikrek között, és bár egyelőre erre nincs bizonyíték, voltak esetek, amikor valószínűnek tűnt. Például Jim Lewis és Jim Springer esetében, akiket gyerekkorukban választották szét, majd 39 év után ismét találkoztak, és rájöttek, hogy szinte ugyanúgy élték az életüket; ugyanazt a sört itták, ugyanúgy nevezték el a gyerekeiket és az állataikat stb.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?