Pihenő

Kinyílt a világ

Vannak, akiknek életük az utazás. Akik nem tudnak lemondani arról, hogy járják a világot. És vannak olyanok is, akik néhány hétnél, hónapnál, évnél tovább nem tudnak egyhelyben élni. Ők a vándorok.
Mayer-Ázsoth Réka

2021. augusztus 5. 09:28

Vasárnap
- Shutterstock-felvétel

Az, hogy valakiből világvándor lesz-e, nem döntés kérdése. Egyes személyiségtípusoknak fontos, hogy a szülőföldjük közelében legyenek, hogy részt vegyenek a családi eseményeken, hogy a kiszámítható biztonság életük része legyen. Aztán vannak olyanok, akik a kalandokat keresik. Akiknek kell a mindennapok kiszámíthatatlansága, hogy a változatossággal és az izgalommal ne csak a kalandfilmekben találkozzanak. Hogy melyik életforma a jobb? Mindkettő ugyanannyira jó vagy rossz. Ám egy biztos. Sem az egyik, sem a másik típust nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan életet éljen, amely nem komfortos számára.

 

A honvágy

Olvasóink között talán többen is vannak, akik a gyerekkori nyári táborok alatt honvágyat éreztek. Talán nem is annyira az otthoni környezet hiánya miatt, hanem az idegen légkör, a sok ismeretlen táborozó lehetett az oka annak, hogy többször gondoltak az ismerős, családi közegre. Akik minden egyes táborozás alatt így éreztek, azok valószínűleg nem lettek vándorok.

A múlt rendszerben többen is kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonukat, hogy egy idegen országban kezdjenek új életet. Volt, akinek könnyen ment. Másokat a honvágy annyira felőrölt, hogy boldog életük többé nem volt. Talán mindannyian ismerünk ilyen családi történeteket.

 

Nomádok úton

Akkor mégis, ha egyeseknek ennyire nehéz elhagyniuk otthonukat, hogyan lehet a digitális nomád életmód, a 21. századi hátizsákos vándorlás ennyire felkapott és népszerű? A válasz egyszerű. Mert azok, akik útnak indulnak, nem kényszerből teszik. Hanem azért, mert valami újat akarnak tapasztalni. És tudják, ha a számításaik nem válnak be, bármikor hazatérhetnek. Azt gondolom, ez az igazi szabadság. Oda menni és akkor, amikor akarunk, de ha úgy döntünk, bármikor hazajönni és itthon folytatni tovább.

A mostani időszak minden szempontból a digitális nomádoknak, a világ vándorainak kedvez. Az utazáshoz szükséges információk néhány kattintásra vannak, a világ kinyílt. Kalandra fel!

Mayer-Ázsoth Réka

 

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/31. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Kollár

Kollár elárulta, milyen feltételek mellett maradna a koalícióban

útlevél tasr

A parlament kedden sem foglalkozott az állampolgársági törvény módosításával

botek

Zalka Csaba könnyen, Botek Ádám nehezen pörgött fel a világbajnokságra

Igor Matovič
Frissítve

Bombariadó volt Igor Matovič házában

ff

Új gyártócsarnok épül Füleken

Útirányjelző tábla (a szerző felvétele)

A magyar nyelvű útirányjelző táblákat második olvasatba utalta a parlament

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.