Két kis nyuszi

Vasárnap

Amikor megtudtam, hogy ikreket várunk, határtalan volt az örömünk. Viccelődtünk vele, hogy lehet, ikreink lesznek, hiszen a nagymamám is az, sőt, anyai oldalról én már a hetedik ikres anyuka lennék, de azért mégiscsak meglepődtem.

Lesz segítséged?

Talán ez volt az a kérdés, amit a legtöbben feltettek. Akinek van gyereke, azért, mert tudta, mivel jár egy apróság érkezése, akinek nincs, az meg azért, mert azt mondták, egy gyerekkel is nehéz, nem még kettővel. Én meg csak azzal nyugtattam magam, hogy nekünk ez lesz a normális, hisz nem voltam még anyuka, meg hát valahogy rajtam kívül mások is megoldották már az ikerbabázást. Ott van mindjárt a dédnagyanyám, akinek a kis ikrek mellett háztartást is kellett vezetnie, nem volt automata mosógép, robotporszívó, a pelenkát meg nemcsak mosni kellett, hanem főzni is. Úgyhogy a tudatlanok higgadtságával kezdtük el az egészet. Persze, biztos, ami biztos, a szülés utáni időre megkértük az anyukámat és az anyósomat is, hogy jöjjenek, segítsenek. És milyen jó volt, hogy velünk voltak! Biztosították a nyugodt légkört, nem kellett főzni, mosni, takarítani, egymásra tudtunk hangolódni. No meg, persze, a férjem és a család többi tagja is szépen kivette a részét a teendőkből.

Nagyon nehéz lesz

Kellett is a kezdeti segítség, mert a szülés előtti időszakban számtalan nyavalya előjött. Rosszak voltak a májenzimek, magas vérnyomás, hogy csak párat említsek, de ami a leginkább zavart, és ami a leghosszabban tartó volt, a jobb oldali arcbénulás. A szülés előtti időszakban, sőt már a szülés másnapján rehabilitációra jártam, hogy visszanyerjem a mimikám. Az első babás hetek is azzal teltek, hogy délelőttönként otthon kellett hagynom a piciket, míg én a rehabilitáción próbáltam visszanyerni régi önmagam. Nem volt könnyű. Sőt, talán ez volt a legnehezebb.

Mert azok a dolgok, amikkel riogattak, egyáltalán nem jöttek be. A fiúk az első pillanattól kezdve csak egyszer ébredtek fel, majd alig voltak két hónaposak, és az éjszakát is átaludták. A hasfájást hírből sem ismerjük. A kezdettől nyugodtak, kiegyensúlyozottak. Olyannyira, hogy egy hete voltunk csak otthon a kórházból, és a férjemmel már tudtunk sorozatot nézni. Én csak bekötött szemmel, mert az arcbénulás miatt a képernyő bámulása nem volt ajánlott. A fiúk december elején születtek, a karácsonyt már összhangban, családként ünnepeltük. Fantasztikus volt, a legszebb ajándékot kaptuk. Régebben, ha valaki ilyeneket mondott, azt gondoltam, micsoda klisé, ám most érzem át, hogy ez valóban így van.

Milyen neműek lesznek?

Szerettük volna megtudni, persze. Nem probléma, gondolnánk, hiszen a mai technológia mellett már az első hónapokban kiderül, kisfiú vagy kislány fog-e érkezni. Hát nálunk ez nem jött be. Hol két kisfiút, hol egy lányt és egy fiút mutatott a gép, de leginkább semmit. Mert Ádám mindig elbújt, általában a popsiját mutatta a kamerának. Úgy kell nekünk, miért leskelődünk. Így hát vártuk a két kis nyuszit. Az utolsó pillanatig nem tudtuk, lányaink, fiaink vagy vegyes párosunk lesz-e. Ahogy azt se tudtuk, mekkorák. A szégyenlős „A” baba sokkal kisebbnek tűnt a mérések alapján. Végül mégis ő lett a nagyobb, igaz, csak 30 grammal. Úgyhogy ez is tökéletesen alakult.

No, majd megtudjátok!

Most, ha meglátnak idegen anyukák kocsikázáskor, hüledeznek, hogy „jaj, Istenem, ketten vannak? No majd megtudjátok… Ennél csak nehezebb lesz!” Lehet, igazuk van. De azt gondolom, a kreativitás majd segít. Csak megoldjuk, ahogy eddig is. Sikerült saját praktikákat kialakítani, így tudok már egyedül etetni egyszerre két gyereket. De a ringatás sem okoz gondot, a karizmaim csak úgy duzzadnak, amikor egyszerre ketten vannak a karomon. Szóval majd a következő akadályokat is megugorjuk, hiszen egy évvel ezelőtt a mostani állapot is elképzelhetetlennek tűnt. Már csak azért is, mert tavaly ilyenkor még hírük-hamvuk se volt a fiúknak. Nem mindig rózsaszínek a napok, de a legtöbbször igen. Ez a cikk például úgy született, hogy az elején Ádám volt a karomban, a végén pedig Bence. Amikor a közepénél jártam, aludtak. Ugye, hogy ez is milyen harmonikus és tökéletes? Mondom én, élvezet velük az élet!

Érdekes

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/15-16. számában jelent meg.

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!