Pihenő

Karanténballagás után karantén-nagytalálkozó a

2020 februárjában A Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre vezetőségi ülésén vendégül láttuk az 50, 60 és 65 évvel ezelőtt érettségizett osztályok képviselőit, hogy tájékoztassuk őket a június első szombatján megszokott öregdiák nagytalálkozó tudnivalóiról.
Vasárnap

2020. szeptember 18. 09:19

Kép Stefankovics József – Jakó
Kép Stefankovics József – Jakó 

Szép számban összegyűltek nemcsak az egykori gimnázium, hanem az akkor még működő pedagógiai középiskola egykori diákjai is. Részletesen megbeszéltük a feladatokat – mit biztosít be az iskola, mit a baráti kör, és milyen szervezési feladatok várnak az érintett ünnepeltekre. Ünnepeltekre – ugyanis már 16 éve ezen a napon adjuk át ünnepélyes keretek között az 50, 60, 65, 70, 75 és 80 éves érettségi találkozóra összegyűlteknek az Arany-, Gyémánt-, Vas-, Gránit-, Rubin- és Platinamatúra-emléklapokat. Idén csak az első három „kategóriában” számíthattunk ünnepeltekre, 70 és 75 évvel ezelőtt (1950-ben és 1945-ben) ugyanis az iskola még/már nem működött.

Galéria
Komárom-1
Komárom-2
Komárom-3
Komárom-4
+9

 

Amikor március közepén itthon is kitört a korona-járvány, és korlátozó intézkedéseket vezettek be ország-, sőt Európa-szerte, már sejteni lehetett, hogy a nagytalálkozó hagyományos júniusi időpontja veszélybe kerülhet. És került is! Erről a Komáromi Öregdiák című háromhavonta megjelenő hírlevelünkben így számoltunk be:

Kénytelenek vagyunk megbékélni azzal, hogy idei nagytalálkozónkat júniusban nem fogjuk tudni megtartani. A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény viszont nem marad el – amint a körülmények és a kormányzati utasítások lehetővé teszik, meg fogjuk tartani.

Június közepén már tervezgettünk!

Szeptember 12-én, a hónap második szombatján megtartjuk a nagytalálkozót, és a Generációk találkozóját is. Utóbbit szerényebb körülmények közt. Megkezdődhet tehát a szervezés, az osztályok képviselői erre az új időpontra meghívhatják az osztálytársakat. Az aktuális óvintézkedések betartása mellett a nagytalálkozó szokásosan az aulában, a sportdélután pedig az iskolaudvaron lesz. Reméljük, egy «második hullám» nem akadályozza meg a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényt

írtuk a hírlevél júniusi számában, és közzétettük a rendezvény meghívóját is.

 

Aztán vége lett a tanévnek, vége a szünidőnek, és ismét visszatértek a korlátozások. Senki – szülő, sem idegen – a diákokon és az alkalmazottakon kívül nem léphetett az iskolaépületbe. Közeledett a találkozó időpontja, és 10 nappal a rendezvény előtt a vezetőség úgy határozott, elővigyázatosságból inkább nem tartjuk meg a nagytalálkozót más helyszínen sem. Az osztályoknak, akik úgy döntenek, külön-külön megtartják az érettségi találkozójukat, az iskola kiállítja a matúra-emléklapot, és ha igénylik, a gimnázium igazgatója, Andruskó Imre és az öregdiákegyesület elnöke, Langschadl István mérnök átadja azokat nekik az étteremben.

Így történt, hogy a 60 évvel ezelőtt, 1960-ban érettségizett két osztály Gyémántmatúra-emléklapot és az 50 évvel ezelőtt, 1970-ben érettségizett B, C és D osztály Aranymatúra-emléklapot vett át.

Szívből gratulálunk minden ünnepeltnek, és bízunk abban, hogy jobb időknek nézünk majd elébe, és e szép hagyományt nem fogunk kényszerülni megszakítani.

Fehér Erzsébet

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Színház- és Filmművészeti Egyetem

Az Összefogás tagja lett az SZFE kuratóriumi titkára

27 új koronavírus-fertőzött Szlovákiában

Országos tesztelés: akit csak lehet, mozgósítanak

kijárási tilalom

Eddig tarthat a kijárási tilalom Szlovákiában

Zuzana Čaputová

Čaputová rendszeresen tesztelteti magát, az országos tesztelésen nem vesz részt

könyv

Ahol pálmára fut a vadrózsa

Kmotrík

Kmotrík reagált a vádakra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.