Avagy a „nemzeti visszafelé nap” – Fordított sorrend

Avagy a „nemzeti visszafelé nap” – Fordított sorrend

Az Egyesült Államokban ma ünneplik a nemzeti visszafelé napot, ami remek alkalmat nyújt arra, hogy megpróbáljuk feldobni a teendőinket, és visszafelé elvégezni őket!

Az Egyesült Államokban január 31-én ünneplik a „nemzeti visszafelé napot”, mely arra bátorít minden érdeklődőt, hogy próbáljon, amennyi dolgot csak tud, fordítva csinálni! A visszafelé nap eredetileg két nő, Sarah Nicole Miller és Megam Emily Scott fejéből pattant ki, akik egy farmon dolgoztak, és tehénfejés közben álltak elő az ötlettel. El is terjesztették azt munkatársaik körében, két nappal később, január 31-én pedig a farm összes alkalmazottja fordított sorrendben végezte teendőit. Az Egyesült Államokban január 31-ét sokan azóta is a visszafelé elvégzendő dolgok napjaként ünneplik.

Az akcióban részt vesznek például bizonyos iskolák, melyek ezen a napon arra bátorítják a diákokat, hogy viseljék kifordítva ruháikat, vagy írják (illetve mondják) visszafelé a nevüket, hogy ezzel is szórakoztatóbbá és aktívabbá tegyék az iskola szociális élményét. Sosem tudhatjuk, mikor válhat hasznunkra, ha megtanulunk bizonyos teendőket visszafelé is végezni. Leonardo da Vinci például híres volt arról, hogy bizonyos szövegeit úgynevezett „tükörírásban” jegyezte fel, vagyis olyan módon, hogy az egyedül egy tükörben legyen olvasható. A gyakorlat célja feltehetően az volt, hogy mások kisebb eséllyel lophassák el az ötleteit, valamint hogy az egyház ne tudjon olyan könnyen rájönni, miben mesterkedik.

A visszafelé napot egy ikonikus SpongyaBob epizód is népszerűsítette, melyben Tunyacsáp, SpongyaBob állandóan morcos szomszédja arra kéri a főszereplőt, hogy tartson visszafelé napot, ezzel próbálva meg elcsendesíteni az állandóan energikus szivacsot. Ha unatkoztok, próbáljatok ma ti is fordítva csinálni dolgokat!

(nationaltoday)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?