Anyák napi körkérdés. 2. rész

vasárnap

Május első VASÁRNAPja anyák napja. Egy dolog pedig minden emberben közös: van anyja. Az anyaság igazi misztikus kapcsolat, s most mi, a lap szerkesztői válaszolunk a kérdésre: Számodra mit jelent az a szó, hogy anya, anyaság?

Cs. Liszka Györgyi: Elsősorban és legfőképpen biztonságot. Emlékszem, kisgyerekként nagyon sokat morfondíroztam azon, mi lenne velem, ha nem volna anyukám, és még a gondolattól is rettegtem. Felnőve, fiatal anyaként meg azon, adja meg az Isten, hogy fel tudjam nevelni a gyerekeimet, mert mi lenne velük, ha nem volna anyukájuk, és még a gondolattól is rettegtem. És megadatott. Biztonságban vagyok. Hálás, mert még mindig vár haza az anyukám, és mert én is várhatom haza a gyerekeimet.

Macsicza Máté: Számomra az anyaság misztérium. Sokat betegeskedtem kiskoromban, ilyenkor anyukám mindig bejött a szobámba, hozott teát, megsimogatott és beszélgetett velem. Viszont amikor kiment a szobából, mintha ott maradt volna, és fogta volna a kezem. Mintha két, zsineggel összekötött poháron keresztül folytatódott volna a beszélgetésünk. Nekem az anyaság ez a láthatatlan kötelék: két, köldökzsinórral összekötött pohár.

Nagy Edit: Nekem az anya biztos pontot jelent, az anyaság meg feltétel nélküli szeretetet a gyereked iránt, amit semmilyen körülmény nem tud megváltoztatni.

Szabó G. László : ... és maradt a lágy, őszi táj és a sok kedves nő, az utolsó éjszaka és a remény, hogy valahol, valamikor újra ő lesz az én Anyám.

Vrabec Mária: Vállalás, türelem, önfeláldozás, töretlen hit és mérhetetlen szeretet.

Érdekes

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2022/17. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?