A szurkoló üzletvezető

szurkolo

Segítőkészség, emberi kapcsolatok, sport, vérre menő szurkolói barátságok... – ezekkel a kulcsszavakkal jellemezném beszélgetésünket. A profit vagy az üzleti készségek szóba se jöttek. Rózsa Szilvia a DAC store-ban családként tekint a klubra, amelynek ő is egy tagja. „Nagy szerencsémre” – teszi hozzá.

Most a maszk fogy a legjobban?

Most igen. Egyébként mindent visznek. A szurkolóknak talán a mez a legfontosabb, büszkék a klubra. Mérkőzés napján be sem férnek ide a vásárlók, olyankor vannak kisegítőim is, mert az ajtó előtt is árulunk szurkolói kellékeket, hogy aki csak egy sálat szeretne, annak ne kelljen sorakoznia.

Ahányszor csak betérek ide, mindig más és más a belső tér.

Mert tudatosan változtatom, ma itt ez az asztal, holnap lehet, elhúzom. Erre azért is van szükség, hogy a vendég lássa az új terméket.

Fontos, hogy te magad is drukker legyél, ha ilyen helyen dolgozol?

Az a fontos, hogy szeretem a sportot, a focit. Valószínűleg tudnám akkor is csinálni, ha nem lenne a szívem sárga-kék, de hát itt lakom, természetes, hogy a DAC-nak szurkolok. 2018 márciusa óta vagyok itt üzletvezető, előtte 25 évig egy sportmárkának dolgoztam. Fiatalon 1500 méteren csehszlovák bajnok voltam futásban, de nem vettek fel a testnevelési főiskolára, viszont elkezdtem ott nevelőnősködni. Oľga Hutterová válogatott nőifocista volt a főnököm, megkérdezte, nem lenne-e kedvem a focihoz. Hogyne lett volna! Az 1. ligában Vinohrady csapatában voltam söprögető sok évig, aztán Nyitrára kerültem főiskolára, férjhez mentem, jöttek a gyerekek, abbamaradt az élsport. Később a Dunaszerdahelyi járásban Mondok Árpival mi alapítottuk a női focit, tíz évig Királyréven játszottam. Most is hetente négyszer futok, egy-egy alkalommal tíz kilométert.

Mindenki sportember nálatok otthon?

Lányom kézilabdázik Nyárasdon, de teniszezett is, ő elvégezte a testnevelési főiskolát, már tanít. Fiam nyolcadikos, tizenkét évig itt focizott Dunaszerdahelyen, de most szeptembertől már dzsiu-dzsicu karate edzésekre jár.

Kik a vásárlóid?

Rengeteg embert megmozgat a foci, itt vérre menő barátságok alakulnak. El sem hinnéd. Szeretek emberekkel foglalkozni, nekem minden vendég a barátom, a visszajárókat névről ismerem. Azt is megmondom, ha úgy látom, valami nem áll jól, akkor keresünk egy másik darabot, de ha a vevő ragaszkodik valamihez, nem erősködöm. Most, hogy a járvány után végre megnyitottunk, mint a méhecskék, jönnek, nyüzsögnek a szurkolók, hiányzott nekik ez a légkör.

Tetszik ez a sok élővirág dekoráció.

Ezekről én gondoskodom, a mezei csokrot például munkába jövet útközben szedtem. Nagy hangsúlyt fektetünk a dekorációra, számtalan rendezvényünk van: családi fotózások, autogramosztás, mikulásváró, esetleg maguk a játékosok szolgálják ki a kedves vevőt. Ezeket Nagy Krisztián, a sajtófőnök szervezi. Az üzlet része a DAC-múzeum is.

Ha a mérkőzések alatt nyitva vagytok, hogyan szurkolsz?

Kiszaladok ide oldalra, onnan nézem az első félidőt. Amíg nem volt ez a bolt, minden meccsen ott ültem. Kalmár és Davis a kedvencem. De most már a vásárló az első. Akkor vagyok boldog, ha elégedetten távoznak innen az emberek.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2020/26. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?