A készülődés hangulata

Vasárnap

Azt gondolom, a december minden kisgyerekes számára csodahónap. Fények, illatok, dallamok, még a felnőttek is izgalomba jönnek a karácsony közeledtével, nemhogy a picik.

Nálunk még különlegesebb a december, hiszen a fiúk születésnapja is ekkor van. Rögtön az elején, másodikán indítjuk az ünnepléssorozatot. Így hát nekünk a december igazi ajándékeső. Éppen ezért, mi, szülők megbeszéltük, hogy a fiúk minden alkalomra csak valami apróságot kapnak. Úgysem az ajándék értéke a lényeg, hanem a figyelmesség. Én mindig is ezt vallottam, és szerencsére a férjem is partner ebben. Következetesen be is tartjuk, igaz, a nagy- és keresztszülőknek nem tilthatunk meg semmit. Ők meg a csillagokat is lehoznák nekik.

Adventi készülődés

A születésnap előtt, az első adventi vasárnapon a téli, karácsonyi dekorációk is előkerültek. Ádám és Bence érdeklődve nézte, ahogy az ablakra illesztem a sok-sok éve vásárolt, és máig jó állapotban lévő matricákat, ahogy a doboz mélyéről előbújt a két kis manó, a gyerekdalokat pedig felváltották a karácsonyi dalok. Tetszik nekik a sok újdonság, az esténként meggyújtott mézgyertya, a fények. A karácsonyfával idén még nem találkoztak, hiszen azt csak szenteste díszítjük. Ám mindenképp gyerekbarát lesz az idei fánk. Horgolt díszekkel, hogy ha szeretnék megfogni, ne essen bajuk, és olyan helyen, ahol egész nap láthatják. Tavaly, az első karácsonyukon még nagyon picik voltak ahhoz, hogy érzékeljék, mi zajlik körülöttük. Most biztosan nagyon izgatottak lesznek, és bontják majd a rendet a karácsonyfa körül.

100%-os téli hangulat

Maga a várakozás, az advent időszaka is különleges számunkra. Én szinte soha nem tudtam úgy megélni, ahogy azt kellene. Egyetemistaként a vizsgaidőszakra tanulva, a szerkesztőségben pedig a dupla számot készítve suhant el az advent, és szinte szó szerint estem be a karácsonyfa alá. Tavaly egy részét a kórházban töltve, ahol bár igyekeztek karácsonyi hangulatot varázsolni a nőgyógyászaton dolgozók – hála nekik mindezért –, azért mégse volt olyan, mint az otthon csendjében lenne. No, de idén! Beleadunk anyait-apait! A karácsonyi dalok egész nap szólnak, a kandallóban gyakran ropog a fa, a sütik sülnek, és mindennap olvasunk egy karácsonyi mesét vagy verset. Csak a hó hiányzik, reméljük, előbb-utóbb az is megérkezik. Igaz, egy kicsit már szállingózott, de az igazi, mókázáshoz szükséges mennyiség még várat magára.

Hagyományaink

Idén már a hagyományaink is továbbszállnak. December 24-én böjtölünk, halat eszünk, most a fiúk is azt fognak. Persze, nekik külön készítek olyat, amilyet megehetnek. Mikor kisgyerek voltam, a Jézuska eljövetelét csengő jelezte. Mindig váratlan pillanatban jött, szerettem volna őt meglesni, de soha nem sikerült. Később, mikor felnőttünk, a csengő, ugyanaz a kis rézcsengő, akkor is megszólalt. Most majd a fiúknak is egy kis csengő jelzi, hogy megjött a Jézuska. Talán, pár év múlva ők is izgatottan kukucskálnak, hátha meglátják, ki teszi az ajándékokat a fa alá. De addig még jó pár kaland és apró csoda vár ránk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?