A Fülöp-szigeteken ezen a héten ünneplik az emberi jogokat

A Fülöp-szigeteken ezen a héten ünneplik az emberi jogokat

Beléptünk azon hetek egyikébe, amikor bátran példát vehetünk egy másik kultúráról; a Fülöp-szigeteken ugyanis éppen az emberi jogokat ünneplik, melyeket nem árt időnként nekünk is átismételni.

A Fülöp-szigeteken 2003 óta minden december 4-10. között az emberi jogokat ünneplik. Az esemény során a lakosság megfigyeli, milyen előrelépések történtek az elmúlt esztendőben az alapvető és komplex emberi jogok biztosítása terén, de arról is tudomást vesznek, ahol még van hova fejlődni. A Fülöp-szigeteki kormány által elrendelt ünnep célja, hogy emlékeztesse az embereket, milyen jogokkal rendelkeznek, valamint bátorítsa őket, hogy harcoljanak ezen jogokért nemcsak a maguk, de mások számára is.

Bár a szóban forgó ünnep konkrétan a Fülöp-szigetekhez tartozik, az ő történelmük szülte, nem árt, ha mi is példát vészünk róluk, és elgondolkodunk az emberi jogokon az elkövetkező napokban. Sokan még ma sincsenek tisztában azzal, milyen jogokkal rendelkeznek hivatalos, de akár egyéni szituációkban is, az efféle tudatlansággal pedig annál könnyebb visszaélni, minél nagyobb mértéket ölt. Ha tehetjük, ezeken a decemberi napokon mi is nézzük utána, milyen jogok állnak rendelkezésünkre, és próbáljuk azokat magunk és mások számára is a lehető leginkább érvényesíteni és tiszteletben tartani.

(nationaltoday)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?