5 tipp, ha nem találkoztunk a pápával

Vasárnap

Az elmúlt hét talán legnagyobb híre az volt, hogy a Szentatya Szlovákiába látogatott. Sok katolikus hívőt megmozgatott, de a lakosság többsége mégsem tudott részt venni az eseményeken. Mit tehetünk akkor, ha mi is lemaradtunk Ferenc pápa szlovákiai látogatásáról?

1. Nézzük a tévében

A magyarországi látogatást a magyar, a szlovákiait pedig a szlovák tévé is közvetítette. Ha az élő közvetítésekről is lemaradtunk, nézzük vissza az adásokat. Sőt, ezeket akár többször is megnézhetjük, ráadásul a szobánkat sem kell elhagyni ahhoz, hogy megtudjuk, milyen volt a pápalátogatás.


2. Utazzunk el a Vatikánba

Ha mégis élőben szeretnénk látni, nincs más megoldás, el kell utazni hozzá. Nem mindegy azonban, hogy mikor megyünk, hiszen Őszentsége nem mindig járul a hívek elé. Nézzük meg, mikor van alkalmunk arra, hogy láthassuk (például nagypénteken a Szent Péter téren tartott keresztút alkalmával, de még idén november 21-én, Krisztus Király vasárnapján a virágvasárnap elmaradt Ifjúsági Világtalálkozón), és ahhoz időzítsük a vatikáni látogatást. Ha pedig már ott járunk, nézzük meg Rómát is.


3. Imádkozzunk

Nagy dolog, hogy ide látogatott a pápa, de az Istennel való személyes kapcsolatunk mégiscsak fontosabb. Éppen ezért ne feledkezzünk meg az Istennel való beszélgetésről, vagyis az imádkozásról. Így még közelebb kerülünk hozzá, mint egy pápai látogatás során.


4. Menjünk el templomba

Ha az ima nem elég, és szeretnénk az egyházi közösséget átélni, menjünk el templomba. Legyen ez egy olyan templom, ahol még nem jártunk, így újfajta ismeretekkel gazdagodhatunk. Természetesen a régi, megszokott templomunkról se feledkezzünk el, ha tehetjük, látogassuk rendszeresen.


5. Olvassunk

A Bibliát, a Szentatya szavait. Így őt is, Istent is sokkal közelebb érezhetjük magunkhoz, már-már olyan lesz, mintha mi is részt vettünk volna a lelki gyakorlatokon. És lehet, szerencsésebb időkben ismét eljön hozzánk Ferenc pápa, amikor talán nekünk is lesz alkalmunk őt élőben hallgatni, látni.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/38. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!