5 tipp, ha hiányzik a Szotyolázó

Vasárnap

Egyre többen kérdezik majd hamarosan, hová tűnt a Szotyolázó. Míg nem volt, nem hiányzott, de mióta nincs, tippekért és tanácsokért is a szomszédba kell menni. Vagy messzebbre. Az alábbiakat csak az olvassa, aki még lát a könnyeitől.

1. Tökmag. Akinek elfogyott a szotyolája, rágjon tökmagot. A szotyola egyébként is csak a tökmag után következik a ropogtatnivalók hierarchikus rendszerében. Hát ezen a tippen lehetne még dolgozni. Korábban ilyet biztosan nem hagytunk volna itt. De most, hogy mindennek vége, úgy látszik, ezt is lehet.

2. Burgonyaszirom. Napjaink talán legelterjedtebb nasija, amelyet valahogy nem szeretünk a nevén nevezni. Chipsnek hívjuk (ejtsd: csipsz), de a szlovákok sem panaszkodhatnak, mert náluk meg čipsy, vagyis a már egyébként is többes számban levő angol kifejezésre még rányomták a saját többesjelüket. Nem egyszerű egyébként jó burgonyaszirmot szerezni, de nem is lehetetlen. Ha majd kiderül, hogy mégis folytatódik a Szotyolázó, mert csak vicceltünk, az lesz a következő rész, hogy öt tipp, ha jó burgonyaszirmot ennél.

3. Fenyegetés. Váratlanul jelentkezett hűséges olvasónk, Kálmán, aki negyven éve Norvégiában él egy fjorddal, és halfüstöléssel keresi a kenyerét. „Tisztelt Vasárnap szerkesztőség! Tudomásomra jutott, hogy valószínűleg megszűnik a Szotyolázó. Majdnem le is rúgtam az íróasztalról a monitort, fjordulatból. Mert hát nem mintha olyan hasznos rovat lenne, de a karácsonyi divatnál szerintem azért hasznosabb. Karácsonyi divat? Skandináviában arra mondják ezt, amikor a kandalló sugározta hő hatására megcsillan egy izzadságcsepp a pongyola meglazított dekoltázsán. Mire játszunk tehát, kérem? Csinálják vissza, mert olyat írok a Kopertába, hogy szégyenében leválik a borítékról a bélyeg! Köszönöm, és kívánok közepesen izgalmas új esztendőt. Háborgó olvasójuk: K. Kálmán.”

4. Éhségsztrájk. Komolyabb helyeken az emberek azonnal sztrájkba kezdenek, ha nem tetszik nekik valami. Vagy ha nem is sztrájkba, legalább éhségsztrájkba. Igazából koplalásról van szó, de mégsem ugyanaz a kettő. Az éhségsztrájknak általában üzenete van, a koplalásnak még az sincs. Nem is ez a lényeg, hanem hogy a Szotyolázó megszűnése miatt éhségsztrájkba kezdett helyes megfejtők közt életfogytiglani Vasárnap-előfizetést sorsolunk ki. Na de mit kell megfejteni? – kérdezik nyilván sokan. Hát ez az. Ha tudjuk, mi a feladvány, onnantól már nagyon könnyű. Így van ez az életben is. Megoldjuk a problémákat, aztán sokszor utólag derül ki, hogy nem is az volt a probléma.

5. Lakókocsi. Egyszer mindenkinek ki kellene próbálnia, milyen lakókocsiban lakni. Legalább néhány hétre. Meglepően sokan élnek egyébként a világon lakókocsiban. Jönnek-mennek, nézelődnek, és örülnek, hogy meg lehet szokni ezt is. Csak a postásnak van nehéz dolga, ha mindig máshova kell kikézbesítenie a Vasárnapot. De hát minden kornak megvannak a maga kihívásai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?