2023 várható divattrendjei

Vasárnap

Új év, új divattrendek. Ráadásul itt a bálszezon. Ahogy az emberek gondolkodása, ízlésvilága változik, úgy újul meg évről évre a divat is. Az évente változó trendeket néha alig lehet követni, máskor viszont jogosan támadhat az az érzésünk, hogy a tervezők már nem tudnak újat kitalálni. A divat ismétli önmagát, egy kicsit mindig megújul, de újra és újra visszatér régi formákhoz, anyagokhoz, stílusokhoz is.

Az év színe

A Háztartás mellékletünkben már foglalkoztunk 2023 színével, a Viva Magentával. Az év színe mindig nagy hatással van a divatvilágra, nem volt ez másképp tavaly sem, amikor lilás árnyalatú ruhadarabokkal voltak tele a boltok polcai (az év színe a Very Peri volt). Idén úgy néz ki, céklaszínben virítanak a menő darabok. Nem is bánjuk, mert a tavalyi nehéz év után jól jön valami pozitív, vibráló, optimizmust kifejező az életünkben, a Viva Magenta pedig pont ilyen. Ha elsőre úgy éreznénk, ez nem a mi árnyalatunk, akkor se essünk kétségbe. A divat világa ugyanis mindenkire gondol, mert a színek általában különböző tónusokban és árnyalatokban jelennek meg a boltok polcain, így egyszerre válogathatunk az aktuális divatnak és saját ízlésünknek megfelelően. Idén viszont a báltermekben is biztosan megjelenik majd egy-két élénk ruha, miért ne pont mi legyünk az egyikben?

 

Királylányos fodrok, tüllök

A királylányosabb lelkületű hölgyek idén igazán kiélhetik magukat. Hódítani fognak a tüllökkel és fodrokkal díszített ruhák. Ezek nem csak az estélyiken köszönnek vissza, hanem a hétköznapokra szánt viseleteken is: tüll ujjú felsők, fodros blúzok, tüll és fodor a szoknyákon. Igazán légies stílus.

A jó öreg csipke

A csipkét nem lehet megunni, főleg, ha elegáns eseményről van szó. Idén a báli ruhák egyik feltűnő eleme lehet. Azonban ne a fekete és a fehér verziójához nyúljunk, keressük inkább a színes csipkés ruhákat.

Vasárnap

Hatalmas blézerek

Az oversized szabás már évek óta hódít. Nemcsak kényelmes, mutatós is egy-egy nagyobb darab. A legegyszerűbb szettet is fel tudja dobni egy feltűnő, maszkulin szabású blézer. Az oversized zakókat a báltermekbe is magunkkal vihetjük: egy visszafogottabb egyszínű ruha, és rá egy színes, feltűnő zakó? Tökéletes kombináció.

Csillogás mindenhol

Már egy ideje tart a fényes, flitteres anyagok tündöklése, de idén még inkább előtérbe kerülnek az ilyen darabok. Kiváltképpen érvényes ez a kiegészítőkre. Szóval felkészülni: jönnek a csillogós táskák és cipők is!

Mintha elfelejtettünk volna felöltözni…

Idén is nagy népszerűségnek örvendhetnek a fehérneműket, hálóingeket idéző viseletek. Szexisebb darabok ezek, melyeket akár elegáns alkalmakra is bevethetünk. A korzett is újra menőnek számít. Ki meri bevállalni

Aszimmetrikus

A szabálytalan formájú ruhadarabok továbbra is divatosak maradnak. Lehet ezeket imádni vagy utálni, de az biztos, hogy rengeteg ilyen ruhával futhatunk majd össze az üzletekben és az utcán is. Az aszimmetrikus szabásvonal alapvető érdekessége, hogy míg az egyik kart vagy lábat láttatni engedi, a másikat takarja.

Vasárnap

Tippek, mielőtt bálba megyünk

Ha még mindig kicsit tanácstalanul állunk egy elegáns esemény előtt, mondván „jó, jó, csipke meg hálóing, meg céklát kell enni vagy mi, de mégis mit ILLIK felvenni?”, akkor itt van néhány tanács:

  • Nézzük meg milyen dresscode áll a belépőn, a leírásban.
  • Gondoljunk az érkezésre és a hazaútra is. Ezen pedig azt értjük, hogy ne induljunk el kabát vagy legalább egy elegáns blézer nélkül, hiszen ha csak az autóig sétálunk is el, akkor sem kéne megfázni. Érdemes előszedni az elegáns kabátjainkat, lehetőleg ne a pufit vegyük a báli ruhára, mert ez kissé furcsa hatást kelthet.
  • A váltócipő fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Ha már nem bírjuk tovább magassarkúban, vegyük át valamilyen laposabb, kényelmesebb, de lehetőleg még mindig elegáns cipőre. A balerinacipők, szandálok jó megoldásként szolgálhatnak, a tornacipőt és a bakancsot azonban tartogassuk máskorra.
  •  Bármennyire divatosak akarunk is lenni, olyan ruhát vegyünk fel, amelyben jól érezzük magunkat. Mindenképpen töltsünk el benne legalább egy pici időt, még mielőtt útnak indulunk. Jobb, ha a bál előtt derül ki, hogy kipattogunk az anyagtól, vagy mellben szorít. Nem mutat túl jól, ha állandóan igazgatjuk magunkat és a ruhánkat.
Érdekes

White tie: Általában a legrangosabb,  a legelegánsabb események meghívóin szerepel ez a megadás. A férfiaknak ilyenkor fekete frakkot, fehér inget, fehér mellényt és fehér csokornyakkendőt illik viselniük, a hölgyeknek pedig nagyestélyit, könyökig érő elegáns kesztyűvel kiegészítve.

Black tie: Kevésbé szigorú, de még mindig nagyon elegáns dresscode. Az urak esetében a fekete szmoking és a fekete csokornyakkendő kötelező darab a fehér ing mellé. Ezt fehér díszzsebkendővel és dupla mandzsettával szokás kiegészíteni. A nők számára itt is a nagyestélyi az elvárt, de az lehet akár ujjatlan is, és a kesztyűt is otthon lehet hagyni.

Formal: Felénk ez a leggyakrabban elvárt öltözködés elegáns eseményeken. Ilyenkor a férfiaknak sötét színű öltönyt kéne magukra ölteniük, a nők pedig választhatják a koktélruhát a nagyestélyi helyett.

Vasárnap

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2023/5. számában jelent meg

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacen

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?