Vasárnap

2022. május 10. 15:59

Ki vagyok én?

Ha nem értünk meg valamit elsőre, sértett egónknak és szellemi lustaságunknak köszönhetően gyakran ilyesmi gondolat fogalmazódik meg bennünk: hülyeség, haszontalanság, inkább ne is foglalkozzunk többet vele.

Vasárnap

2022. május 10. 10:21

Szerelem egyenlő párkapcsolat?

Egy kis kulisszatitokkal kezdeném: mikor a hónap témáját megkapom, Bianka, a szerkesztőm mindig ír pár gondolatébresztő kérdést. Most az egyik így hangzott: Szerelem egyenlő párkapcsolat? Amint elolvastam, rögtön tudtam, hogy erről fogok most nektek írni, kedves Olvasóim.

Vasárnap

2022. május 9. 09:27

5 tipp, ha nem látod az alagút végét

Egyre többen mondják, hogy úgy érzik, egy végtelen föld alatti járatban kaparnak, és fogalmuk sincs, mikor és hogyan jutnak ki belőle. Iránymutatás kéne nekik, vagy legalább egy elemlámpa. Nagy bajok ezek, de kiút innen is van. Ráadásul nem is hosszú.

Vasárnap

2022. május 6. 10:09

Különcök akik lakott területen vagy azon kívül keresik a békét

Olyan folyóparti és városi különcökről szólnak ezek a történetek, akikre manapság már nem mindenki tekint egyfajta csodabogárként, és vannak, akik titkon irigylik őket azért, mert megtalálták a kiutat a fogyasztói társadalom labirintusából.

Vasárnap

2022. május 6. 10:05

Jókai Ági: Róma visszavárja

Róma szívében, kőhajításnyira a Via Giuliától, sétálva is pár percnyi távolságra a Tevere csendes partszakaszától és az Angyalvártól, egy kávézó teraszán ülünk Jókai Ágival. Kedvenc helyeinek egyike ez az Örök Városban. Itt, a Peruban már törzsvendégnek számít. Egyetlen keresztutca vezeti ide a Római Magyar Akadémiától, amelynek színháztermében most Nemes Nagy Ágnest, a 20. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alakját formálta meg.