Vasárnap

2022. november 29. 09:36

A legzöldebb görög gyöngyszem: Korfu

Korfu Görögország legzöldebb szigete, tengerpartjai váltakozóan homokos és kavicsosak, a turistát nem éri csalódás, ha úti célként ezt a csodás helyet választja.

Vasárnap

2022. november 29. 08:52

Lelki fröccs: Hangolódás

Igen, vannak a mindennapok, az azokkal járó mindennapi teendők, élethelyzetek, megoldandó dolgok. Kinek több, kinek meg még több jut, mostanság pláne. Mégis azt mondom, itt az ideje hangolódni.

Vasárnap

2022. november 28. 12:40

Szabadság keretek közt: Montessori-módszer otthon

Szalma Nikoletta, becenevén Vidu nem ismeretlen a Vasárnap olvasói számára, hiszen a lapban többször is olvashatták írásait. Vidu a kézművesség szerelmese, s egy két- és féléves kislány anyukája, akit a Montessori-módszer elvei alapján nevel.

Vasárnap

2022. november 28. 12:10

Egy hullámhosszon Dés László és Rhoda Scott

Együtt koncertezett Budapesten Dés László és Rhoda Scott, az amerikai születésű, Párizsban élő dzsessz-zenész, akit a Hammond-orgona királynőjeként ismer a világ. Magyar zenésztársa világsztárokkal fellépő virtuóz szopránszaxofonos, aki színpadi és filmzene-, valamint dalszerzőként is rendkívüli tehetségű művész. Feelings című estjük páratlan zenei show volt a Dohány utcai zsinagóga pompázatos falai között.

Vasárnap

2022. november 28. 10:30

Az érmegyűjtő kutató

Gubó Eduard az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium diákjaként tizenötévesen még plasztikai sebész akart lenni. Érettségi előtt szerényen azt jósolta magának, hogy az ötvenéves osztálytalálkozóra a Greenpeace igazgatójaként fog érkezni, és miután megkapta a Nobel-díjat, az utolsó őserdőt róla nevezik majd el. Ezt a fogalmazását máig őrzöm, főleg, mert beleírta, hogy még élni fogok akkor, sőt igencsak jól tartom majd magam. Ebből is látszik, milyen remek a humora. Hát, a Nobel-díj ugyan még várat magára, de számos más érem máris a tarsolyában van. Pedig csak 29 éves.