pénz

2020. május 29. 16:24

21. századi Dekameron a koronajárvány idején. 1. nap, 1. novella

Egy Adelbert Figuera nevű férfiról, aki annyit csalt, lopott és gyilkolt élete során, mint kevesen, mégis istenként tisztelték, mert sok pénze volt. Kedves karanténtársaim, bizony nehéz időket élünk most, és eme lélekpróbáló időkben én is megosztok veletek egy történetet egy férfiról, aki társadalmunk szégyene volt, mégis az egekig magasztalták.

sz

2020. május 29. 16:22

Szívhangok

Sem színinövendékként, sem az azóta eltelt másfél évtized alatt nem játszott a pozsonyi Nemzetiben Kerekes Vica. Negyedévesként Ofélia volt Kassán, majd Izolda Szolnokon, de az ott eltöltött két év után hol cseh, hol szlovák, hol magyar filmekben szerepelt.

trianon

2020. május 29. 15:48

A Muravidéktől a tengerig

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Szlovénia igazi turistaparadicsom. Van itt minden, amire az utazó vágyhat. Hegység, tengerpart, csodás, történelemben gazdag városok. De haladjunk szépen sorban.

zoldovezet

2020. május 29. 15:46

Permakultúra, az életképes kert

A permakultúra a permanens és a kultúra szó összevonása; ez már sejteti, hogy mit is jelent: állandóan megújuló, saját magát fenntartó környezetet.

tehetség

2020. május 29. 15:44

Formában maradni a járványszünetben

Ez nagy kihívás az élsportolók számára. A versenyeket elhalasztották, az edzőterem zárva, a sportiskolában kényszerszünet van. A tizennyolc éves Benyík Gábor ötszörös szlovák bajnok, korosztályának országos csúcstartója most ógyallai családi házuk kertjében kénytelen emelgetni a súlyokat. Bár a súlyemelőcipője nagyon hiányzik, azt mondja, ez nem lehet kifogás, edzeni kell mindennap.