Sydney további korlátozásokat szüntet meg

koronavírus ausztrália

Több ezer gyermek tért vissza az ausztráliai Sydney iskoláiba hétfőn, miután közel négy hónapig otthon kellett maradniuk.

Ausztrália legnagyobb városa enyhített a korlátozásokon azt követően, hogy jelentősen megemelkedett a beoltottak száma. A vártnál gyorsabb oltásfelvétel előre hozta a korlátozások további feloldását néhány nappal, miután Új-Dél-Walesben, amelynek Sydney a fővárosa, a teljesen beoltottak aránya meghaladta a 80 százalékot a 16 éven felüliek körében.

A hatóságok korábban azt ígérték, hogy megkezdik a korlátozások enyhítését, amint az arány elérte a hetven, nyolcvan és a kilencven százalékos arányt.

Már nem kell maszkot viselni az irodákban, és többen gyűlhetnek össze egy helyen a lakásokban és a szabadban. Újra kinyithatnak a szórakozóhelyek, amelyek immár korlátlan számú vendéget fogadhatnak.

Visszatérhetnek a gyerekek az óvodákba, továbbá a diákok az elsőtől a tizenkettedik évfolyamig. Az idősebbek csupán a jövő héten.

Új-Dél-Walesben folytatódott a napi fertőzések csökkenő tendenciája, hétfőn az esetek az elmúlt 10 hét legalacsonyabb szintjére zuhantak. Kétszázhatvanöt esetet regisztráltak, jóval elmaradva a szeptember elején regisztrált csúcsértéktől, az 1599 megbetegedéstől.

A szomszédos Victoria állam 1903 új megbetegedésről számolt be, egy nappal korábban pedig 1838-ról. Az állam hatóságai vasárnap azt közölték, hogy Melbourne, az állam fővárosa pénteken feloldja az egészségügyi zárlatot, mert az államban napokon belül elérik a 70 százalékos beoltottságot.

Az ausztráliai Melbourne az a város, ahol a leghosszabb ideig volt érvényben vesztegzár a koronavírus-járvány miatt. Melbourne-t hatodik alkalommal, augusztus 5-én vonták karantén alá, az itt élők összesen 246 napot töltöttek már zárlat alatt a világjárvány idején.

A 25 milliós Ausztráliában a közegészségügyi intézkedéseknek is köszönhetően sikerült nagyon alacsony szinten tartani a koronavírusos esetek számát, a fertőzőbb és veszélyesebb delta variáns terjedését azonban nem sikerült megfékezni.

Az országban mind ez idáig 143 ezer igazolt fertőzöttről és több mint 1531 halálos áldozatról tudnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?