Szlovákoknál találtak hamis védettségi igazolványt, lebuktak a magyar készítők is (FOTÓK+VIDEÓ)

eg

Egy rendőrségi ellenőrzés során egy szlovák kocsiban utazóknál találtak hamis magyar védettségi igazolványokat. A nyomozás során eljutottak a készítőkhöz. Lebukott az egész vonulat.

A rendőrök egy szlovák gépkocsi sofőrjét és utasát ellenőrizték ez év augusztusában Vámosszabadi közelében, a 14-es számú főúton. Az utas egy hamis magyar védettségi igazolványt adott át ellenőrzésre az egyenruhásoknak, míg a későbbi csomag- és ruházatátvizsgáláskor az autót vezető férfi nadrágjából további kilenc, hamis védettséget igazoló okmány került elő. A járőrök mindkettőjüket elfogták, egyiküket felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás, míg a sofőrt felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindkét szlovák állampolgár elismerte a bűncselekmény elkövetését és vallomást is tettek. A nyomozás itt nem állt meg, a Győri Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság felderítői további információkat gyűjtöttek, tanúkat kutattak azért, hogy a hamis okiratok, okmányok készítőit is kézre kerítsék.

Galéria

A begyűjtött adatok értékelését követően a rendőrök október 12-én az esti órákban Győr-Ménfőcsanakon elfogták a 47 éves G. A. Zeuszt és a 41 éves F. Lászlót, akik a gyanú szerint a hamis igazolványokat gyártották. A helyszínen, illetve a feltételezett elkövetők Kálvária úton bérelt irodájában tartott kutatáskor a nyomozók már elkészült és névre szóló, hamis magyar védettségi igazolványokat találtak, valamint ezen okmányok készítéséhez szükséges több száz plasztikkártyát és egy kártyanyomtatót is lefoglaltak. Emellett 60 darab különböző méretű, nyomtatott Covid-19 oltási igazolásra, illetve kábítószergyanús anyagra bukkantak a nyomozók.

A férfiakat elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol F. László esetében a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók készítéssel elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Társát, G. A. Zeuszt szintén őrizetbe vették, és őt is közokirat-hamisítás gyanúja miatt hallgatták ki.

A Győri Rendőrkapitányság október 14-én előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, amelynek a Győri Járásbíróság helyt adott: a nyomozati bíró a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra rendelte el a letartóztatást.
A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsítottak esetében reális annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárási cselekmények lefolytatását megnehezítenék, a tanúkkal felvennék a kapcsolatot, őket befolyásolnák. A bíróság álláspontja szerint fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye is, tekintettel arra, hogy az egyik gyanúsított több alkalommal volt már büntetve. A döntés nem jogerős, másodfokon a Győri Törvényszék dönt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?