Vandálok rongálták meg a kisgéresi pincesorok közötti lámpákat

A pincesorok egy része sötétedés után a vandálok miatt nincs megvilágítva
Kisgéres |

A festői szépségű kisgéresi pincesoron 2012-ben esztétikus, vandálbiztos és egyeltalán nem olcsó kültéri lámpákat helyeztek ki. A napokban néhányat vandálok tettek tönkre. Furik Csaba polgármester abban bízik, a tettesek még azelőtt jelentkeznek nála, mielőtt a rendőrök rájuk találnak.

A tegnap este, éjjel „terméseˮ! – ezekkel a szavakkal kezdte a közösségi oldalán posztját Furik Csaba, Kisgéres polgármestere, miután a napokban többen is arra hívták fel a figyelmét, hogy a falu szélén található borospincesor lámpái közül legalább négyet, de feltehetően még további kettőt vandálok tettek tönkre. „Tényleg normális az, aki ilyet csinál?! 2012-ben a Kelet-szlovákia Áramszolgáltató (VSD) vállalat segítségével, valamint Kassa Megye Önkormányzatának támogatásával a pincék közzé 15 esztétikus, a tájba és a pincék közé illő kandelábereket vásároltunk és állítottunk fel. Néhány nappal ezelőtt azonban a megosztott fotók tükrözte látvány fogadott bennünket. Három-négy lámpát szeptember 23-ra virradóra, további kettőt pedig még korábban tettek tönkre a vandálok a feltételezéseink szerint. A speciális búrákat a lámpák környékén talált nagyobb kődarabokkal törhették össze. Összesen 5 lámpát tettek tönkre a 15-ből. Mindenkit arra kérek, hogy ha bármit tud a lámpák rongálásáról, a rongálás elkövetőiről vagy valamilyen extra információja van az esetről, az legyen szíves jelenteni a kisgéresi községi hivatalában. Akár személyesen engem is felkereshetnek. A kandeláberek darabonkénti ára 1700 euró. A lámpabúrák egyébként kimondottan ellenálló, nehezen törhető anyagból készültek, de a közel fél kilós köveknek sajnos nem tudtak ellenállniˮ – részletezte a polgármester bejegyzésében. 

Drága javítás


Furik Csaba az Új Szónak azt is elmondta, idén a pincék közötti alsó soron egy fehér furgon vagy egy traktor eltörte az egyik kandelábert, mintegy 500 euróba került a javítása, melyet önerőből fedeztek. „Közvetlenül a pincenapok előtt összetörték a megyei támogatást megjelenítő táblát, már másodszor. Persze minden nyomot eltüntettek. Egy határon átívelő pályázat előtt állunk, melynek keretében más építmények is felépülnek, a települést fogják szolgálni és gazdagítani. Attól viszont már most félek, hogy mi lesz akkor, ha ilyen embereket, gyerekeket nem tudunk majd távol tartani, de azt sem tudom igazán, hogyan fogjuk elmagyarázni nekik, hogy normális ember ilyet nem csinál!? Ha a tetteseknek kellene kifizetni az okozott károkat, biztos vagyok benne, kétszer meggondolnák, mielőtt ilyet tennének. Aki tud, az kérem segítsen az elkövetők megtalálásában! Most még jelentkezhet nálunk az elkövető, de jelentettem a történteket a rendőrségen, eljárást indítottak. Előbb vagy utóbb biztosan kiderül, ki nem fért a bőrébeˮ – zárta Furik Csaba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?