Továbbra is Čaputová a legmegbízhatóbb politikus, már Kollárnál is többen hisznek Ficónak

Zuzana Čaputová
Pozsony |

Bár a legutóbbi, júniusi eredményéhez (54%) képest öt százalékot rontott (49%), továbbra is Zuzana Čaputová államfőt tartják a legmegbízhatóbb politikusnak Szlovákiában – derül ki a Focus legújabb, a Markíza számára készített közvélemény-kutatásából. 

Az államfőt Peter Pellegrini (Hlas) követi (41%), aki három százalékot rontott júniusi (44%) eredményén. A harmadik helyre Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő került, akinek a válaszadók 30 százaléka szavazott bizalmat.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter és Robert Fico (Smer) is 29%-on áll. Előbbi a júniusi eredményéhez képest öt százalékot rontva, míg utóbbi négy százalékot javítva került a negyedik helyre. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök 31%-ról 26%-ra zuhant vissza.

Őket az SNS-elnök, Andrej Danko (25%), Milan Uhrík EP-képviselő (Republika – 23%), Milan Majerský KDH-elnök (21%) és Marian Kotleba (ĽSNS – 20%) követi.


A Za ľudí vezetőjének, Veronika Remišovának, valamint a Progresszív Szlovákia elnökének, Irena Bihariovának is 19%-nyian szavaztak bizalmat. Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszterben 13%, Forró Krisztiánban, az MKP elnökében pedig a megkérdezettek 8%-a bízik meg.

A felmérést szeptember 1. és 9. között végezték, 1 002 válaszadó bevonásával.

(mr, tvnoviny.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?