La Liga – Koeman nem kritizálta a csapatát, a sérültjeit hiányolta

Ronald Koeman

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője nem kritizálta csapatát, amely csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott Cádizban a spanyol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában, csupán sérültjeit hiányolta és játékosai rossz helyzetkihasználását említette.

A Barca egymást követő második mérkőzésén játszott döntetlent ” – hétfőn hazai környezetben úgy végzett 1–1-re a Granadával, hogy a 90. percben egyenlített ” –, amely miatt egyértelműen csalódott a holland szakember,  aki ugyanakkor hangsúlyozta: a legfontosabb tényező mégis az, hogy milyen játékot nyújtanak.

„Nem minden az eredményesség. Ki kell elemeznünk, milyen a csapat hozzáállása, a játékosok elhivatottsága, és ebben a tekintetben erre a mérkőzésre sem panaszkodhatok. Természetesen boldog sem lehetek, mert kialakítottunk négy-öt tiszta helyzetet, és mégsem szereztünk gólt” – mondta, majd hozzátette, hogy Frenkie de Jong kiállítása” – a 65. percben második sárga lapját követően hagyta el a pályát a holland középpályás” – még nehezebbé tette a dolgukat.

„Ami most foglalkoztat, az a játékosok hozzáállása, nem pedig a saját helyzetem. Amennyiben ugyanis nyerünk, akkor úgy tűnik, hogy folytathatjuk a közös munkát, ha pedig nem, akkor kell keresni egy másik edzőt” – utalt Koeman saját jövőjére. A tréner szerint több kulcsember hiánya jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a közelmúltban gyengébben teljesítenek, ezúttal többek között Jordi Alba, Sergio Agüero és Pedri sem állt rendelkezésére.

„Többször említettem már, hogy minden meccsen győzni szeretnénk, de reálisnak kell maradni, és megnézni a keretünket, illetve a hiányzóinkat... Mostanra hét kezdőnk maradt...” – mondta Koeman.

A Bayern Münchentől elszenvedett múlt heti, 3–0-s hazai Bajnokok Ligája-vereséget követően sajtóhírek szerint Koeman ultimátumot kapott a katalán klub vezetőitől, hogy a következő három mérkőzést meg kell nyernie. Ezt követően játszott a gárda két döntetlent a bajnokságban. A barcelonai kiadású sportnapilap, a Mundo Deportivo ezzel kapcsolatban belső informátorokra hivatkozva azt közölte, hogy a klubnál egyelőre csak a következő bajnoki összecsapásig látnak – a tabellán 7. katalánok a 16. Levantét fogadják vasárnap a pontvadászatban –, azt követően viszont senki nem mer biztosat mondani edzőkérdésben.

A spanyol sajtóban két potenciális utódjelöltről írnak mostanában napi rendszerességgel, a klublegenda Xavi Hernándezről és Robert Martínezről. Xavi nyáron 2023-ig hosszabbított ugyan Katarban az al-Szaddnál, de hiába van szerződésében kilépési záradék is, a két klub vezetői között meglévő remek kapcsolat miatt aligha lenne akadálya a szakember váltásának. A lap hozzátette, már Joan Laportának, a Barcelona klubelnökének sincsenek fenntartásai Xavival szemben, aki így azonnal markáns eséllyel lépett a lehetséges utódjelöltek közé. A belga válogatott szövetségi kapitánya, Robert Martínez aligha hagyja el csapatát az októberi két fellépés előtt, amikor a Nemzetek Ligája négyes döntőjében szerepelnek: 7-én, illetve 10-én. A belga szövetség pedig mindenképpen szeretné őt megtartani a 2022-es, katari világbajnokságig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?