A lépcsőházban is viseljünk maszkot, a liftet inkább ne használjuk - ajánlja a Közegészségügyi Hivatal

FFP2

A lakóházak közös helyiségeiben és lépcsőházában is maszkot vagy reszpirátort kell viselni, a liftet pedig inkább ne használjuk – figyelmeztetett a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

„A közös helyiségekben szabályosan feltett maszkot kell viselni, amely illeszkedik az arcra és takarja a szájat és az orrot is. Ezzel saját magukat és a szomszédaikat is védik, akik esetleg kockázatos csoportba tartoznak a Covid-fertőzés szempontjából” - közölte Daša Račková, a hivatal szóvivője.

Az útmutató szerint ha lehetetlen teljesen mellőzni a liftet, akkor egyszerre csak egy háztartásban élők használják.

A hivatal azt tanácsolja, minél kevesebb időt töltsünk a közös helyiségekben és figyeljünk a higiéniai előírásokra. Ha megérintettük a kilincset, a korlátokat vagy a lift nyomógombjait, akkor addig ne nyúljunk az arcunkhoz, amíg nem mostuk meg és nem fertőtlenítettük a kezünket, és ezt minél gyorsabban tegyük meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?