Nézzük, mit kapott Ferenc pápa Čaputovától!

ferenc pápa čaputová

A köztársasági elnök hétfőn reggel az elnöki palota kertjében találkozott Ferenc pápával, akit Čaputová több különleges ajándékkal is meglepett! De az egyházfő sem érkezett üres kézzel. 

Čaputová Ferenc pápával hétfőn reggel találkozott az elnöki palota kertjében.

A köztársasági elnök a találkozó alkalmával többek között kenyeret, könyvet és az elnöki palota kertjéből származó mézet ajándékozott Ferenc pápának. De az ajándékok sorában találunk még egy elektromos autó töltőállomást, valamint orvosi felszereléseket is, amelyeket Čaputová a világ legszegényebb részeinek segítésére adott át.

Mivel a kenyér több gabonaféléből készül, ezért az ókeresztény imákban is az egyesülés szimbólumaként említik. A kenyér továbbá az élet, az emberi munka és a jó cselekedetek jelképe.” - mondta Martin Strižinec, az elnök szóvivője.

Galéria

Strižinec szerint Čaputovát és a pápát összeköti az, hogy fontosnak tartják a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezért az elnök megajándékozta egy elektromos autó töltőállomással is, amelyet az AgeVolt szlovákiai cég gyártott.

Ferenc pápa sem érkezett üres kézzel, az elnököt egy éremmel tüntette ki, amelyen Szűz Mária, Szlovákia védőszentje látható a háttérben kettős kereszttel. A Szentatya útját az érem szélén lévő dátum és szöveg jelöli.

(br, pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?